Σκέψεις για νέο κόμμα από διοργανωτές των συλλαλητηρίων

Σκέψεις για νέο κόμμα από διοργανωτές των συλλαλητηρίων27.06.2018Πρόσωπα

Συγκέντρωση το απόγευμα στις 19.30, έξω από το ΥΜΑΘ

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα διεκδικήσει την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Μιχάλης Πατσίκας, εκ των διοργανωτών των παλλαϊκών συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε 24 πόλεις της περιφέρειας. Την ίδια ώρα, πολίτες από διάφορα μέρη της

κεντρικής Μακεδονίας δίνουν σήμερα εκ νέου ραντεβού, στις 19.30, έξω από το ιστορικό Διοικητήριο -εκεί όπου στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης-, αντιδρώντας στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Οπως υποστηρίζει στη «δημοκρατία» ο κ. Πατσίκας, «τα συλλαλητήρια έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Ο κόσμος ενεργοποιήθηκε». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας έφερε εις πέρας την αποστολή της, που δεν ήταν άλλη από την αφύπνιση του ελληνικού λαού, ο οποίος κατέβηκε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους. «Σειρά τώρα έχει η κήρυξη ενός ανένδοτου αγώνα για την ακύρωση της συμφωνίας» σχολιάζει.

Συμπληρώνει ότι ο ίδιος και συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής συγκρότησαν πρόσφατα τον Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ο κ. Πατσίκας, «εάν υπάρξει συσπείρωση του κόσμου και το θελήσουν οι πολίτες, θα μετατραπεί σε πολιτικό φορέα». Με αφορμή τα προχθεσινά επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ, όπου πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, δηλώνει ότι ανησυχεί.

Ο κ. Πατσίκας, πάντως, διαβεβαιώνει ότι θα δώσει το «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το ΥΜΑΘ. Το αποψινό συλλαλητήριο στηρίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξέδωσε σχετικό ψήφισμα, καλώντας τα μέλη του να παραστούν. Προσκλήσεις έχουν απευθύνει οι διοργανωτές και σε επαγγελματικά σωματεία, ενώ πούλμαν θα μεταφέρουν κόσμο από Κιλκίς, Κομοτηνή, Καβάλα, Βέροια, Σέρρες και Πέλλα.

Στο μεταξύ, αναβολή για να δικαστούν αύριο πήραν οι πέντε κατηγορούμενοι για τα επεισόδια. Στη διάρκειά τους τραυματίστηκαν 14 αστυνομικοί. Τα επεισόδια καταδίκασε η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «άσκηση οργανωμένης ωμής βίας με το προσωπείο ενός επικίνδυνου υπερπατριωτισμού».

Βαγγέλης Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα