Ο δήμος πλήρωσε χρέη νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ

Ο δήμος πλήρωσε χρέη νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ27.06.2018Ρεπορτάζ

Θεσσαλονίκη: «Ανάσα» για τρεις οικογένειες

Στο πλευρό τριών οικογενειών με χρέη χιλιάδων ευρώ προς τη ΔΕΗ, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην ηλεκτροδοτούνται τα νοικοκυριά τους, βρέθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας, ο κεντρικός δήμος όχι μόνο πλήρωσε τους απλήρωτους λογαριασμούς, αλλά πέτυχε και την επανασύνδεση του ρεύματος για

αυτές τις οικογένειες.

Πρόκειται για οφειλές ύψους 4.605 ευρώ, 5.296 ευρώ και 1.482 ευρώ, αντίστοιχα, οι οποίες πληρώθηκαν εξ ολοκλήρου από τα ταμεία του δήμου.
Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή εξέτασε εννέα αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και ενέκρινε τρεις από αυτές, μία θα επανεξεταστεί, ενώ οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν, καθώς δεν υπήρχε αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ή η αποσύνδεση έγινε σε μεταγενέστερο χρόνο της 14ης Φεβρουαρίου 2018, βάσει νόμου.

Τι λέει ο νόμος

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, σε όσα νοικοκυριά έχει κοπεί το ρεύμα μέχρι 14/02/2018 και σε συνδυασμό με τα άλλα οικονομικά και εισοδηματικά κριτήρια, υπάρχει η δυνατότητα επανασύνδεσης, αλλά και χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος που αφορά την αποπληρωμή των χρειών προς τον πάροχο ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην περίπτωση χρεών προς τον πάροχο μέχρι 6.000 ευρώ, το ποσό καλύπτεται ολόκληρο.

«Πρόκειται για μια ευεργετική ρύθμιση για πολλά νοικοκυριά που, εξαιτίας της κρίσης, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους» σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης.
Δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος είναι όσοι είχαν κύρια κατοικία αποσυνδεδεμένη από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου Α1).

Keywords
Τυχαία Θέματα