Πογκρόμ Ερντογάν κατά 151 γκιουλενιστών

Πογκρόμ Ερντογάν κατά 151 γκιουλενιστών27.06.2018Ειδήσεις

Κι ενώ ακόμα δεν τελείωσαν καλά καλά οι εκλογές στη γείτονα, η Αγκυρα ξαναβρήκε το παλιό, κακό της πρόσωπο.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο Αμερικανός βουλευτής Ανταμ Σιφ, ο οποίος τόλμησε να σχολιάσει την «υποχώρηση της δημοκρατίας στην Τουρκία». Ο Σιφ έγραψε στο twitter: «Ο Ερντογάν “κέρδισε’’

την επανεκλογή του μόνο με τον αποδεκατισμό της αντιπολίτευσης μέσω συλλήψεων, βίας και σύνθλιψης της ελευθερίας του Τύπου. Μην τον συγχαρείτε».

Μάλλον δεν περίμενε πως θα λάμβανε ως απάντηση από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν το εξής σχόλιο: «Ο πρόεδρος σίγουρα δεν χρειάζεται τα δικά σας συγχαρητήρια. Ο τουρκικός λαός μίλησε. Καλό είναι να σκάσετε». Την ίδια ώρα, οι Αρχές στην Τουρκία εξέδωσαν νέα εντάλματα σύλληψης για 151 άτομα που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με το κίνημα του Γκιουλέν, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (ΜΗΡ) Μουσταφά Καλαϊτσί δήλωσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να συνεχιστεί στη χώρα, καθώς ο κίνδυνος των γκιουλενιστών δεν έχει εκλείψει. Ωστόσο, την παραίτηση του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, εξαιτίας της ήττας ζητούν στελέχη του κόμματός του. Ο Κιλιντσάρογλου, μάλιστα, αρνήθηκε να συγχαρεί τον Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα». Ο Ντόναλντ Τραμπ, αντίθετα, συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα