Η «Νεφέλη» ξύπνησε μνήμες από την πλημμύρα της Μάνδρας

Η «Νεφέλη» ξύπνησε μνήμες από την πλημμύρα της Μάνδρας 27.06.2018Ρεπορτάζ

Σχεδόν επτά μήνες μετά τη «βόμβα» βροχής που «σφυροκόπησε» τη Μάνδρα και είχε ως τραγικό απολογισμό 24 νεκρούς, η χθεσινή επέλαση της κακοκαιρίας «Νεφέλη», που έπληξε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα και έκανε την εμφάνισή της στην πολύπαθη περιοχή, ξύπνησε άσχημες μνήμες στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στη «δημοκρατία» η δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, η ισχυρή καταιγίδα που έπεσε χθες το βράδυ μετέτρεψε τους κεντρικούς δρόμους σε ποτάμια και προκάλεσε την ανησυχία

των κατοίκων της περιοχής. Δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική από απελπισμένους καταστηματάρχες που φοβούνταν πως θα χάσουν την περιουσία τους.

Παράλληλα, από τη νεροποντή στους πλημμυρισμένους δρόμους δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι της περιοχής, από τον περασμένο Νοέμβριο δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα ακόμα και λίγες σταγόνες βροχής να ανεβάζουν επικίνδυνα τη στάθμη του νερού.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες μέρες δρομολογήθηκαν ακόμη δύο έργα, προϋπολογισμού 6.700.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου στη Μάνδρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα