Η Αυτοδιοίκηση παίρνει το όπλο της!

Η Αυτοδιοίκηση παίρνει το όπλο της!27.06.2018Πρόσωπα

Εκπρόσωποι περιφερειών και δήμων από τη Μακεδονία τα λένε για το Σκοπιανό. Σενάρια και για άτυπο δημοψήφισμα

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Ξεσηκωμός στην Αυτοδιοίκηση της βόρειας Ελλάδας έχει προκαλέσει η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ

για το ονοματολογικό.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με άλλους περιφερειάρχες και δημάρχους φέρεται ότι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και των Δημοτικών Συμβουλίων των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του προέδρου της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστού και του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργου Πατούλη, καθώς και εκπροσώπων της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της Μακεδονίας.

Η συνεδρίαση είναι μονοθεματική, καθώς οι αυτοδιοικητικοί θα συζητήσουν το ζήτημα των Σκοπίων και θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των κινήσεων ακούγεται και η διενέργεια άτυπου δημοψηφίσματος, κάτι που έχει γίνει και παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη για τον χαρακτήρα της ΕΥΑΘ.
Ο κ. Τζιτζικώστας θεωρεί ότι ο κόσμος σε ποσοστό άνω του 80% είναι αντίθετος με τη συμφωνία και πιστεύει ότι ήρθε η ώρα η Αυτοδιοίκηση να ορθώσει το ανάστημά της και να συνταχθεί με την αγωνία του κόσμου που διατρανώνει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

Εξάλλου, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε πει χαρακτηριστικά: «Η Αυτοδιοίκηση στη Μακεδονία και σε ολόκληρη τη χώρα θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε αυτή η συμφωνία να μην επικυρωθεί ποτέ. Τα ψέματα τελείωσαν. Η βουβή και κρυφή διπλωματία τελείωσε. Η ώρα της ευθύνης για όλους και για καθέναν ξεχωριστά ξεκίνησε». Παράλληλα, είχε ζητήσει ο λαός να εκφραστεί με δημοψήφισμα ή με εκλογές.

Η κοινή συνεδρίαση θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ εκτός από τους αυτοδιοικητικούς έχουν κληθεί φορείς της Μακεδονίας και μητροπολίτες.

Keywords
Αναζητήσεις
θεσσαλονικη δημοψηφισμα αυτοδιοικηση
Τυχαία Θέματα