Η Μητρόπολη Καλαμαριάς προσφέρει πρωινό στους μαθητές

Η Μητρόπολη Καλαμαριάς προσφέρει πρωινό στους μαθητές27.06.2018Πρόσωπα

Παιδάκια ηλικίας 10 και 15 ετών πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, αφού οι γονείς τους δεν έχουν να τους αγοράσουν ένα κομμάτι ψωμί για να φάνε!

Τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην Ελλάδα της κρίσης συναντά κανείς σε κάθε γωνιά της χώρας. Ακόμη και σε περιοχές που θεωρούνται «των πλουσίων», όπως είναι η Καλαμαριά Θεσσαλονίκης! Και εκεί που το κράτος δεν κάνει τίποτε έρχεται η Εκκλησία να ανοίξει την αγκαλιά της σε άπορες οικογένειες.

Την

περσινή χρονιά με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου, προκειμένου κανένας μαθητής ή μαθήτρια να μην πηγαίνει στο σχολείο με άδειο στομάχι, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο διανομής πρωινού γεύματος σε περισσότερα από 100 παιδιά της περιοχής. Το πρόγραμμα «Κανένα παιδί χωρίς πρωινό στο σχολείο» γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Ο ίδιος, όπως λέει στη «δημοκρατία», πριν από την πρώτη διανομή ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων να τηρηθεί ανωνυμία ως προς το ποιο παιδάκι λαμβάνει το πακέτο, για να μην αισθάνεται άσχημα απέναντι στους συμμαθητές του. «Ετσι αποφασίστηκε η διανομή από τα κυλικεία, όπου πηγαίνουν οι μαθητές μας και παίρνουν το πρωινό τους» υπογραμμίζει ο κ. Ιουστίνος. «Δεν πίστευα ότι στην Καλαμαριά, όπου ζουν εύποροι άνθρωποι, θα υπήρχαν τόση δυστυχία και τόση ανάγκη» σχολιάζει. «Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαμε ένα κεντρικό συσσίτιο. Επίσης, κάθε μήνα 800 δικαιούχοι λαμβάνουν δέματα με είδη πρώτης ανάγκης. Τα δίνουμε σε σακούλες σούπερ μάρκετ και φωνάζουμε τους μπαμπάδες, για να έχουν την εντύπωση τα παιδιά ότι ο μπαμπάς φέρνει τα ψώνια στο σπίτι» σχολιάζει ο φωτισμένος ιεράρχης.

Η μητρόπολη καλεί τους πιστούς να υιοθετήσουν το πρωινό ενός παιδιού δίνοντας 25 ευρώ για έναν μήνα, 225 ευρώ για έναν χρόνο ή 300 ευρώ για έναν χρόνο και την εξασφάλιση σχολικών ειδών. Για την ενίσχυση του προγράμματος η μητρόπολη διοργανώνει την Κυριακή στις 21.00 μουσική βραδιά στο Κυβερνείο, όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη σίτιση των μαθητών.

Βαγγ. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα