130.000 αιτήσεις για 404 θέσεις στην καθαριότητα

130.000 αιτήσεις για 404 θέσεις στην καθαριότητα27.06.2018Ρεπορτάζ

Στον αριθμό-ρεκόρ των 130.000 έφτασαν οι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση για μια θέση στην καθαριότητα των ΟΤΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Ο κ. Καραβοκύρης, παραδίδοντας στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2017, έδωσε στοιχεία

για τον απίστευτο «χαμό» που γίνεται για μια θέση στο Δημόσιο, αφού, όπως αποκάλυψε, σε πρόσφατη προκήρυξη για τους υπαλλήλους της καθαριότητας στους ΟΤΑ, για 8.160 θέσεις προσήλθαν και υπέβαλαν αιτήσεις 130.000 υποψήφιοι!

Γραμματείς

Οπως μάλιστα δήλωσε, κάτι ανάλογο συνέβη και στην προκήρυξη για την πρόσληψη γραμματέων στα δικαστήρια, καθώς για την πλήρωση 404 θέσεων προσήλθαν χιλιάδες άνθρωποι.

Να σημειωθεί ότι η Ετήσια Εκθεση του ΑΣΕΠ για το 2017 δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, αφού εκκρεμεί η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πρόεδρός του, το ΑΣΕΠ πέρυσι «κατάφερε να δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά την αμεροληψία, την ουδετερότητα και την αξιοκρατία στο Δημόσιο».
Ο κ. Βούτσης, από την πλευρά του, εξέφρασε την ελπίδα «η αντιμετώπιση της ανεργίας να είναι το κριτήριο για να ανοίξουν θέσεις απασχόλησης, ζήτημα στο οποίο η συνεισφορά του ΑΣΕΠ είναι πολύ μεγάλη».

Keywords
Τυχαία Θέματα