Στο στόχαστρο και των συμπατριωτών του ο Μπερίσα


Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Άρτα Ντάντε, σε συνέντευξη για την εφημερίδα Shqiptarja.com, δήλωσε: «Στα χέρια του Σαλί Μπερίσα, το χαρτί του εθνικισμού έχει σκιστεί».

Μάλιστα, η πρώην υπουργός χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού ως μια στιγμή παραφροσύνης. «Ένας άνθρωπος που χάρισε τη θάλασσα να βγει τώρα και να ισχυρίζεται πως ζητάει την Πρέβεζα, είναι το λιγότερο έλλειψη σοβαρότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ντάντε, επισήμανε ακόμα: «Ο ίδιος ο Σαλί Μπερίσα ως πρωθυπουργός της χώρας υπέγραψε μέσω του Υπουργού Εξωτερικών την διμερή συμφωνία όπου παραβιάζονταν σοβαρά η εδαφική ακεραιότητα της Αλβανίας, χαρίζοντας ολόκληρα υδρόβια εδάφη στη νότιο γείτονά μας, την Ελλάδα».

Τέλος, η πρώην υπουργός αναφέρει πως ο Μπερίσα πριν από κάποια χρόνια «είχε χαρακτηρίσει το UÇK ως μια ομάδα τρομοκρατών αποτελούμενη από μαρξιστές-λενινιστές, λαθρεμπόρους και μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, χρηματοδοτούμενοι από το UDB για να χαλάσουν την εικόνα των Αλβανών», ενώ τώρα επαινεί τον Haradinaj, τον πρώην πρωθυπουργό του Κοσόβου, επειδή τελικά αθωώθηκε μετά από κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα