Γιάννης Ιωαννίδης: Δημιουργούμε τα Περιφερειακά Γραφεία Αθλητισμού

Του ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Η χώρα μας έχει ανάγκη να παρακολουθήσει μια σύγχρονη πολιτική στις διοικητικές και οργανωτικές της δομές, που ασφαλώς αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την αναπτυξιακή της πορεία σε όλους τους παραγωγικούς τομείς.
Σε αυτήν τη μεγάλη και αναγκαία διοικητική μεταβολή, ο αθλητισμός οφείλει να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο αποκεντρώνοντας αρμοδιότητες σε αυτοδιοικητικό και περιφερειακό επίπεδο με το υφυπουργείο Αθλητισμού

να αποκτά πολιτικό και συντονιστικό ρόλο επιτελικού και όχι διαχειριστικού και γραφειοκρατικού χαρακτήρα.
Αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση υπαγορεύουν αφενός μεν η γεωμετρικά αυξανόμενη σωματειακή μας ανάπτυξη, τόσο σε ολυμπιακά όσο και σε μη ολυμπιακά αθλήματα, αφετέρου δε η αντίληψη ότι τα επιμέρους προβλήματα αλλά και οι αθλητικές λειτουργίες πρέπει να επιλύονται σε πρώτη φάση σε αυτοδιοικητικό και περιφερειακό επίπεδο.
Στο πλαίσιο της αναγκαίας για τη χώρα μας μεταρρύθμισης δημιουργούμε τα Περιφερειακά Συμβούλια, καθώς και τα Γραφεία Αθλητισμού που θα συνδέονται με το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού (Ε.Σ.Α.Σ).
Τα Περιφερειακά Γραφεία αθλητισμού θα εξελιχθούν μεσοπρόθεσμα σε Περιφερειακές Διευθύνσεις, ώστε να δίνονται λύσεις στον τόπο που ζει ο καθένας χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύει στην Αθήνα. Το υφυπουργείο Αθλητισμού είναι το μοναδικό υπουργείο που δεν έχει καμία ουσιαστική περιφερειακή υπηρεσία. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι θεσμικοί φορείς Ο.Τ.Α, Περιφέρειες, Σωματεία, Ενώσεις κ.λπ. «μεταναστεύουν» καθημερινά στην Αθήνα για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Εμείς αλλάζουμε κατεύθυνση και θεσμικά προωθούμε λύσεις για όλα τα σημαντικά αθλητικά θέματα στις περιφέρειες της χώρας.
Η αθλητική μας πολιτική συνεπώς κατακτά μία νέα αναπτυξιακή πορεία κατοχυρώνοντας σε εθνικό επίπεδο αλλά και έμπρακτα σύγχρονα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά ακολουθώντας και ενισχύοντας έτσι τον απαραίτητο ευρωπαϊκό της βηματισμό.
Ήδη, έχουμε ετοιμάσει τις αντίστοιχες θεσμικές μεταβολές και σύντομα πρόκειται να κατατεθούν στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης είναι υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα