Αν ζούσε σήμερα ο Χριστόδουλος

Του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Διαβάζω αυτές τις ημέρες τα κατάπτυστα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα και ειδικά τα γερμανικά έντυπα τύπου Bild, που αναφέρονται με τρόπο προσβλητικό στο Έθνος, τις αξίες μας, τον πολιτισμό μας και τα ιδεώδη μας. Μπορεί οι εξελίξεις σε επίπεδο πολιτικής διπλωματίας να είναι καλές, από την άποψη ότι ο πάγος έσπασε στις σχέσεις ΣαμαράΜέρκελ

και στην αντιμετώπιση της Γερμανίας απέναντι στο αίτημά μας για αναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, η ουσία όμως είναι ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να μας διασύρουν χωρίς να αντιδρούμε.
Κοιτάζουμε το δέντρο, που αφορά στο πώς θα βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο, και χάνουμε το δάσος, δηλαδή τον κίνδυνο του πλήρους εθνικού μας διασυρμού διεθνώς. Όχι πως απέχουμε πολύ από μια τέτοια εξέλιξη κι άλλωστε η Λαγκάρντ του ΔΝΤ έχει προτείνει να γίνουμε Δέλτα του Νίγηρα!
Αν ζούσε σήμερα ο Μακαριστός Χριστόδουλος, ο παπάς που περπάταγε και σειόταν ο τόπος με την πυγμή και την αποφασιστικότητα που επεδείκνυε, η Ελλάδα δεν θα ήταν έτσι. Δεν θα το επέτρεπε ο ίδιος. Θα έμπαινε μπροστάρης και θα πήγαινε μαζί με χιλιάδες Έλληνες στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο, στην Αμερική και όπου αλλού εκτρέφονται συναισθήματα μίσους εναντίον της πατρίδας μας. Δεν θα άφηνε μισή κουβέντα να πέσει κάτω και θα κινητοποιούσε τον κόσμο απέναντι στους σύγχρονους κατακτητές μας.
Αν ζούσε ο Χριστόδουλος, δεν θα βιώναμε τέτοια αθλιότητα. Τέσσερα εκατομμύρια υπογραφές μάζεψε για τις ταυτότητες. Γέμισε τις εκκλησίες, έφερε ξανά τους Έλληνες στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή στις αρχές και τις αξίες της ελληνορθόδοξης πίστης. Ήταν ο ηγέτης που θα μπορούσε να διαμορφώσει και να γράψει με χρυσά γράμματα την Ιστορία.
Με μεγάλη συγκίνηση θυμάμαι το τελευταίο του μήνυμα, την Πρωτοχρονιά του 2008, λίγες εβδομάδες πριν ξεψυχήσει. Ήταν η παρακαταθήκη του, καθώς έβλεπε να τελειώνει η ζωή του από το σαράκι της αρρώστιας του: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ’ επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ό,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ό,τι κινδυνεύει».

Keywords
Τυχαία Θέματα