2004: Ο χορός των εκατομμυρίων στο αίμα των Ελλήνων

Γράφουν: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες = Ολυμπιακό Στάδιο. Όπου και αν γίνονται οι Ολυμπιάδες, επίκεντρο από κάθε άποψη είναι το Στάδιο στο οποίο γίνονται οι αγώνες στίβου. Οι υπόλοιποι χώροι (γυμναστική, κολυμβητήριο κ.λπ.) απέκτησαν σημασία τα τελευταία χρόνια, καθώς η «επιχειρηματικότητα» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής άρχισε να «συναντάται» με τις ανάγκες των κρατικών αξιωματούχων να δημιουργήσουν «αθλητικές υποδομές». Κλεφταράδες του κερατά και οι μεν και οι δε, προεξαρχόντων

των τελευταίων, επικεφαλής δηλαδή του Σάμαρανκ, του Ρογκ κ.λπ.
Συνελόντι ειπείν, στοιχειώδης ευπρέπεια να υπήρχε στο χώρο των ιθυνόντων της Ελληνικής Δικαιοσύνης με την εικόνα που παρουσίασαν τα έξοδα που έγιναν στην Ελλάδα θα έπρεπε να οδηγήσουν σε έκδοση διεθνών ενταλμάτων «προσαγωγής σε ανάκριση» της παρέας του Ρoγκ, ώστε να διευκρινίσουν ποιος είναι ο λόγος της απίστευτης εκτίναξης του ελληνικού προϋπολογισμού για την Ολυμπιάδα του 2004.

Φάκελος
Οι ίδιοι και τώρα ,όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, διευκρινίζουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στα τοπικά έξοδα, αλλά, αντίθετα, εξετάζουν το φάκελο που τους υποβάλλουν οι Επιτροπές και με αυτόν πορεύονται οι υπηρεσίες τους. Προσέχουν, δηλαδή, να εκτελεσθούν εγκαίρως τα εγκριθέντα έργα, για να δώσουν το «οk» της έναρξης της Ολυμπιάδας. Και όλως τυχαίως, θα πει ο Σάμαρανκ, οι Έλληνες επέλεξαν τον συμπατριώτη του Καλατράβα για τη μεγάλη αρπαχτή στην Αθήνα με την διαβόητη κατασκευή στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.
Αυτά είναι για αφελείς και ο χρηματισμός στους κόλπους τους έχει αποδειχθεί (Χάβελανζ και άλλοι) σε διάφορα στάδια. Στην Αθήνα ο προϋπολογισμός από τα δύο δις έφτασε σε απολογισμό 30 δις και αυτή είναι μια αιματηρή θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων, που αυτοκτονούν λόγω περικοπών κατά εκατοντάδες. Οι Σάμαρανκ και Ρογκ θα έπρεπε να οδηγηθούν από το αυτί, για να εξηγήσουν με ποιους μίλησαν, ποιοι καθυστέρησαν, τι ζήτησαν εκείνοι και γιατί δέχθηκαν τις καθυστερήσεις στα έργα, οι οποίες ήταν και το πρόσχημα για τις φοβερές υπερτιμολογήσεις.

Φαγοπότι
Το επίκεντρο για το ελληνικό φαγοπότι είναι ακριβώς το στάδιο έναρξης και λήξης, εκεί όπου οι Έλληνες έβλεπαν τη Γιάννα να χορεύει ξεδιάντροπα πάνω στο αίμα των Ελλήνων. Γιατί είτε ήταν αφελής και δεν γνώριζε τις υπερβάσεις του προϋπολογισμού, οι οποίες, δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν σε μια χώρα υπερδανεισμένη ήδη, είτε μετείχε στο φαγοπότι που ανέβασε το κόστος. Άλλη λογική, κατά τη γνώμη μας, εξήγηση δεν υπάρχει, με δεδομένο ότι δεν ήταν ποτέ μια άσχετη με τα κοινά (άρα έσοδα-έξοδα του κράτους) κυρία. Και δημοτική σύμβουλος να φτιάξει την Αθήνα βγήκε και βουλευτής επίσης και την εγκατάστασή της στο θρόνο του 2004 την εξασφάλισε σε ένα μυστικό δείπνο σε ταβέρνα της Ραφήνας το Γενάρη του 2004. Σε εκείνο το ραντεβού ήταν τέσσερα άτομα. Η Γιάννα, ο Θόδωρος, ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσα. Το ραντεβού έμεινε μυστικό και ως τις εκλογές του 2004 οι απληροφόρητοι πίστευαν ότι ο Κώστας δεν εκτιμούσε καθόλου τη Γιάννα λόγω

Keywords
Τυχαία Θέματα