Θωμάς Μαύρος: Δεν τα φάγαμε μαζί στην ΑΕΚ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Η αγάπη του για την ΑΕΚ δεδομένη, τα συναισθήματά του εξίσου, τα γκολ που έχει πετύχει με την κιτρινόμαυρη φανέλα τα πανηγύριζε και τα χαίρονταν σαν μικρό παιδί. Αναφερόμαστε, φυσικά, στον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος με 260 γκολ, στον Θωμά Μαύρο. Η ΑΕΚ βαδίζει

από το κακό στο χειρότερο. Η οικονομική της κατάσταση είναι χειρότερη και από σωματεία μικρότερων κατηγοριών. Αν δεν βρεθεί λύση σύντομα, η ομάδα υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, όπως ο Ηρακλής.
Η σημαία της ΑΕΚ όμως «πονάει» όσοι λίγοι την ομάδα. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, Ανδρέα Δημητρέλο, αποφασίστηκε από κοινού η συμμετοχή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στα κοινά της αγαπημένης ομάδας του, με την οποία έγραψε ορισμένες από τις ομορφότερες σελίδες της ιστορίας της. Ο Θωμάς Μαύρος μίλησε αποκλειστικά στο «Παρασκήνιο» και στον δημοσιογράφο Θοδωρή Δημητρόγλου για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην «Ένωση», το μέλλον του συλλόγου, τους νέους επενδυτές που ενδιαφέρονται για την ομάδα, αλλά και για τον προπονητή της ομάδας, Βαγγέλη Βλάχο.

Πώς πήρατε την απόφαση, κ. Μαύρε, να ασχοληθείτε με τα κοινά της ΑΕΚ;
Είναι γνωστό. Από την αγάπη μου για την ομάδα που έχω χρόνια, από τον κίνδυνο που βρισκόταν ο σύλλογος να υποβιβαστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, αλλά και από την άθλια οικονομική κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην ομάδα.

Για ποιο λόγο δεν εμπλακήκατε πιο γρήγορα και «αφήσατε» τον σύλλογο ένα βήμα πριν την διάλυσή του;
Αρχικά δεν είχα σκοπό να μπω μέσα στην ΑΕΚ, να ανακατευθώ. Ξαφνικά, όταν είδα τον κίνδυνο για την ομάδα, κάπου στις αρχές Ιουνίου, που ήταν πολύ κοντά στη διάλυσή της, έπρεπε να επέμβω. Γράφατε κιόλας εσείς οι δημοσιογράφοι ότι η ομάδα είναι πολύ πιθανό να πάει στην Δ’ Εθνική και τότε είπα πως πρέπει να κάνω κάτι και να απευθυνθώ πρώτα απ’ όλα στον κόσμο της ΑΕΚ.

Ποιος ήταν ο κύριος παράγοντας που έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής τον σύλλογο σε αυτήν την κατάσταση;
Αρχικά, οι λόγοι είναι πολλοί. Τι να πω, η κακοδιαχείριση, η ασχετοσύνη η ποδοσφαιρική. Ειλικρινά, δεν μπορώ να εστιάσω σε κάποιο. Δυστυχώς την φέρανε την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο και λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν γίνεται να μην έχεις λεφτά και να κάνεις υψηλά συμβόλαια και να μην μπορείς να τα πληρώνεις. Αυτά είναι εγκληματικά λάθη σε μια ΠΑΕ. Ούτε να σου φεύγουν παίχτες, όπως ο Τζιμπούρ και ο Μανωλάς, χωρίς να παίρνεις, τουλάχιστον, χρήματα.

Από τη μεταγραφή του Μανωλά στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ δεν εξοικονόμησε κάποια χρήματα;
Τσάμπα έφυγε σχεδόν ο ποδοσφαιριστής… Δυστυχώς!

Αυτή τη στιγμή ποια είναι η οικονομική κατάσταση της «Ένωσης»;
Χάλια είναι. Χρήματα δεν υπάρχουν. Προσπαθούμε να βρούμε με κάθε τρόπο, αλλιώς η ομάδα, όπως προείπα, είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Τι να λέμε τώρα!

Ποιο είναι το φετινό μπάτζετ της ομάδας, κ. Μαύρε;
Το τρέχον μπάτζετ για τη φετινή περίοδο στην ΠΑΕ ανέρχεται στα 2.500.000 ε

Keywords
Τυχαία Θέματα