Εχθρός εντός των τειχών

Του ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω… Είναι πλέον σίγουρο ότι στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο δεν σκέφτονται και τόσο… Χριστιανικά. Διότι εάν σκέφτονταν και ενεργούσαν με βάση τις γραφές και τη διδασκαλία του Ιησού, τα λόγια και οι πράξεις τους, των δύο τελευταίων χρόνων, θα ήταν σε διαφορετική κατεύθυνση.
Εξηγούμαστε για την (ρομαντική και εκτός εποχής για κάποιους) εισαγωγή. Αίσθηση προκάλεσε η είδηση από την Ιταλία με μπόλικο… άρωμα Ελλάδας:

«Το 60% των εμπόρων στο Τορίνο δεν εκδίδει αποδείξεις»! Και το κερασάκι στην τούρτα, ότι… «μια ιταλική οικογένεια εισέπραττε εδώ και τριάντα χρόνια αναπηρική σύνταξη λόγω τυφλότητας, ωστόσο αποδείχθηκε (κάπως καθυστερημένα) ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα όρασης». Τι σας θύμισαν τα παραπάνω; Μήπως τον καθημερινό… βομβαρδισμό από παρόμοιες «ανακαλύψεις» στη χώρα μας;
Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, αλλά ζούμε στην εποχή της απόλυτης φορο-διαστροφής! Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το φορο-θερμόμετρο που μας έχουν φορέσει κάτω από τη μασχάλη (στην καλύτερη περίπτωση) και από τις μετρήσεις που προκύπτουν. Το μόνο που δεν έχει φορολογηθεί πλέον είναι η… ματιά, το βλέμμα. Ευτυχώς, μπορούμε ακόμα να κοιτάζουμε όλα όσα μας ενδιαφέρουν χωρίς κάποια επιβάρυνση.
Και εδώ αρχίζει και αναρωτιέται ο Έλληνας και ο Ιταλός φοροφυγάς. Στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία δεν υπάρχουν φοροφυγάδες; Γιατί, όταν συλλαμβάνεται ένας φοροφυγάς στη Βόννη, δεν γίνεται είδηση στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ; Θα πείτε, είναι σπάνια τα περιστατικά. Ένας λόγος παραπάνω, διότι έτσι έχει μεγαλύτερη αξία η είδηση!
Επειδή λοιπόν… αμαρτωλοί θα υπάρχουν παντού και πάντα, αυτό που ξεχωρίζει πλέον είναι το βρόμικο παιχνίδι των εγχώριων ΜΜΕ (των ιταλικών στην προκειμένη περίπτωση) στο επικοινωνιακό παιχνίδι δυσφήμισης των πολιτών τους. Το ίδιο παιχνίδι παίζεται συνεχώς και στη χώρα μας. Ενδιαφέρον θα έχει μία στήλη που θα ασχολείται αποκλειστικά με τη διαφθορά στις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά. Ίσως τότε κάποιοι καταλάβουν το διαχωρισμό της πραγματικής είδησης από την στοχευμένα κατευθυνόμενη προπαγάνδα, που μοναδικό στόχο έχει την ταπείνωση των λαών.

Keywords
Τυχαία Θέματα