Σου έχουμε όλους τους λόγους για να κολυμπάς καθημερινά!

10:46 3/8/2020 - Πηγή: iPop

Πηγαίνεις για μπάνιο, αλλά δεν κολυμπάς και τόσο; Σου έχουμε όλους τους λόγους για να διαρκούν οι βουτιές σου περισσότερο, αφού τα οφέλη απ’ το κολύμπι δεν είναι λίγα! 

Από τη μικρή σου ηλικία όταν πήγαινες για μπάνιο με τους γονείς σου σίγουρα θα σου έλεγαν να κολυμπάς και λίγο παραπάνω και δεν είχαν άδικο φυσικά. Το κολύμπι έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου κι αν κάθε φορά που πηγαίνεις για μπάνιο στη θάλασσα ίσα που βρέχεσαι και μετά κάνεις ηλιοθεραπεία, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξει

αυτό.

Φυσικά, όμως, κολύμπι δεν εννοούμε μόνο στη θάλασσα, και στην πισίνα ευπρόσδεκτο είναι!

Τα οφέλη απ’ το κολύμπι που θα σε πείσουν να κολυμπάς πιο συχνά

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς 

Πέρα από τους υπόλοιπους μυς, το κολύμπι γυμνάζει και την καρδιά σου. Την βοηθά να αντλεί αποτελεσματικότερα το αίμα, πράγμα που οδηγεί στη καλύτερη ροή του, ενώ μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις κατά 50% σύμφωνα με έρευνες.

Σε γυμνάζει (και με το παραπάνω) 

Είναι απ’ τα καλύτερα είδη γυμναστικής. Είναι διασκεδαστικό και συγχρόνως μια καλή σωματική άσκηση που τονώνει και δυναμώνει τους μυς. Ενεργοποιεί πραγματικά ολόκληρο το σώμα, απ’ την κορυφή ως τα νύχια και κάθε στυλ κολύμβησης -πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερη κολύμβηση, πεταλούδα- επικεντρώνεται σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Unsplash/ Drew Dau

Βοηθά στην απώλεια βάρους 

Μιας και είναι μια καλή σωματική άσκηση, το κολύμπι καίει και πολλές θερμίδες. Επιπλέον, μην ξεχνάς πως η αντίσταση που δημιουργείται απ’ το νερό την ώρα που κάνεις τις ασκήσεις σου σε γυμνάζει ακόμα περισσότερο και σε βοηθάει στην καύση θερμίδων.

Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες για να φτιάξεις σωματάρα! 

Βελτιώνει την ευλυγισία 

Δεν ενισχύει μόνο η γιόγκα την ευλυγισία. Η κολύμβηση επιμηκύνει τους μυς και κάνει τις αρθρώσεις πιο ευλύγιστες.

Καταπολέμηση του άσθματος 

Το κολύμπι, όπως πολλές άλλες αερόβιες ασκήσεις, αυξάνει την ικανότητα των πνευμόνων. Οι πνεύμονες χρειάζεται να εργάζονται πιο σκληρά για να προσφέρουν αρκετό οξυγόνο στο αίμα, μειώνοντας τα συμπτώματα άσθματος.

Καταπολεμά το άγχος και βελτιώνει τη διάθεσή σου! 

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα αθλήματα, έτσι και με την κολύμβηση, εκκρίνονται ενδορφίνες, οι ορμόνες της χαράς. Έτσι, περιορίζεται το άγχος και βελτιώνεται η ψυχική σου υγεία!

Τώρα έχεις πολλούς λόγους για να κολυμπάς καθημερινά, αφού πέρα από τα οφέλη στην υγεία, το κολύμπι σμιλεύει το σώμα σου και σε βοηθά στην απώλεια βάρους! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Εσύ πού θα κολυμπήσεις;

Ανακαλύπτουμε τις πανέμορφες -μη οργανωμένες- ακτές της νοτιοανατολικής Αττικής! (Photos)

Photo: Unsplash/ Erik Dungan

Το άρθρο Σου έχουμε όλους τους λόγους για να κολυμπάς καθημερινά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα