ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

08:00 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Το χέρι στη τσέπη θα χρειαστεί να βάλουν ακόμη και για να κλείσουν ραντεβού, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο οργανισμός αντικατέστησε το 184 με τηλεφωνικό αριθμό που έχει κόστος χρέωσης!

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Πρωταγωνιστής σε ακόμα ένα απίστευτο επεισόδιο είναι ο ΕΟΠΥΥ. Μπορεί να αφήνει απλήρωτους παρόχους του, όπως προμηθευτές, γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα, να ταλαιπωρεί ασφαλισμένους, σε αρκετούς από τους οποίους

αυξήθηκε η συμμετοχή, τώρα καλεί τους πολίτες να πληρώσουν ακόμη και 40 φορές περισσότερο για το τηλεφωνικό κλείσιμο ενός ραντεβού.

Σύμφωνα με διαφήμιση που προβάλλεται στη τηλεόραση, οι ασφαλισμένοι για να κλείσουν ιατρικό ραντεβού, θα πρέπει να καλούν το 14900. Έτσι, αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας, δηλαδή 3 λεπτά του ευρώ, ανά κλήση, για να κλείσει κάποιος ραντεβού από  σταθερό τηλέφωνο θα πρέπει να καταβάλει 1,08 ευρώ, ενώ αν η κλήση γίνει από κινητό, η χρέωση εκτοξεύεται στο 1,18 ευρώ ανά λεπτό.

Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), ο αριθμός 184, μέσω του οποίου οι ασφαλισμένοι έκλειναν ιατρικά ραντεβού, αντικαθίσταται με τους αριθμούς  14884 και 14900. Μάλιστα, για κλήση από σταθερό στο 14884 θα πρέπει να καταβάλει 99 λεπτά του ευρώ ανά κλήση.

Ο ΙΣΑ, με επιστολή στον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του  και ζητάει την αναθεώρηση της σχετικής απόφασης,  που θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους ασφαλισμένους, ειδικά εκείνους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού.

Keywords
Τυχαία Θέματα