ΑΓΡΙΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

08:00 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Άγρια κόντρα μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ξέσπασε χθες το βράδυ με αφορμή τη στάση του κόμματος. Τόσο αυτή, όσο και η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτές -μεταξύ των οποίων του Γιώργου Παπανδρέου- συνιστούν

απαρχή εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ… 

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ και συνιστά απαρχή εξελίξεων, ύστερα και από τις έξι διαρροές χθες στην ψήφιση του νόμου για τα ΑΕΙ.

«Πρέπει να στηρίξουμε τα μέτρα ειλικρινά και όχι με αμφισημίες, όπως κάνουμε μέχρι τώρα», είπε ο Μιχ/ Χρυσοχοΐδης, σε σύσκεψη βουλευτών που αποφασίστηκε αιφνιδίως αργά το βράδυ, προκειμένου να τους ενημερώσει ο πρόεδρος του κόμματος για όσα προηγήθηκαν στην σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταλόγισε δε στον Ευαγ. Βενιζέλο «επικοινωνιακά παιχνίδια» με τα μέτρα που εκείνος αποφάσισε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. «Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία. Στόχος σου είναι να αμφισβητήσεις εμένα και να υπονομεύσεις την παράταξη», απάντησε ο κ.Βενιζέλος, δίνοντας το έναυσμα για να μετατραπεί η αίθουσα 227 της Βουλής σε …ρίνγκ. «Να το πάρεις πίσω αυτό», φώναξε οργισμένος ο κ.Χρυσοχοΐδης. «Δεν παίρνω τίποτα πίσω. Αν θες, φύγε», του απάντησε στους ίδιους …υψηλούς τόνους ο πρόεδρος. «Δεν έχω να πάω πουθενά. Φύγε εσύ…», συνέχισε ρίχνοντας νέο λάδι στη φωτιά ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Και μετά… σιωπή, πλην όμως εκκωφαντική. Αυτή, έληξε μόνο όταν άνοιξε την πόρτα και έφυγε ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, αφήνοντας πίσω του εμβρόντητους τους υπόλοιπους βουλευτές να αναρωτιούνται ως προς τι η …εκτόνωση, μετά από όσα αποφασίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αργότερα, βεβαίως, η Ιπποκράτους επιχειρούσε να παρουσιάσει το συμβάν ως… λήξαν, διαμηνύοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προτίθεται να διαγράψει κανέναν. Άφηναν λοιπόν στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη την πρωτοβουλία των κινήσεων για το αν θα μείνει ή θα φύγει, με τη θέση του πάντως ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ να …τρίζει.

Όλων αυτών, είχε προηγηθεί η καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ από έξι βουλευτών, η οποία και ερμηνεύθηκε ως κίνηση αμφισβήτησης του κ.Βενιζέλου. Μεταξύ των βουλευτών άλλωστε, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που παρέμεινε συνεπής σε όσα έλεγε τις προηγούμενες μέρες, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση “ατολμία να αγγίξει τα συμφέροντα των συντεχνιών” και υπονόμευση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Καταψήφισαν όμως ακόμα ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος -που πραγματοποίησε «ηγετική εμφάνιση» στη Βουλή- ο Χρήστος Αηδόνης, ο Γιώργος Ντόλιος και ο Συμεών Κεδίκογλου. Και αυτό, είναι μόνο η αρχή…

Keywords
Τυχαία Θέματα