ΠΑΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ;

08:00 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Πάλι καλά. Τρεις καλές επιλογές από τις πέντε ταινίες της αυγουστιάτικης αυτής εβδομάδας είναι κατόρθωμα. «Being Flynn», «Magic Mike», «Η ζωή μιας άλλης» από τη μία και «Χωρίς σύνορα» και «Επιχείρηση Χάος» απ’ την άλλη. Πάντως στο θερινό σινεμά όλα μια χαρά φαίνονται…

Άλλη μια νύχτα (Being Flynn)

Δραματική ταινία του Πολ Γουάιτς. Με τους: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Πολ Ντέινο, Τζουλιάν Μουρ, Ολίβια Θέρλμπι Διάρκεια: 1 ώρα και 42 λεπτά.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ

Πολ Βάιτζ σκηνοθετεί το βραβευμένο βιβλίο «Another Bullshit Night in Suck City», βασισμένο στην αληθινή ιστορία του συγγραφέα Νικ Φλιν. Ο κινηματογραφικός Νικ Φλιν (Πολ Ντέινο) είναι ως πρωταγωνιστής της ταινίας ένας μελαγχολικός νεαρός που προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στη ζωή, μετά τον χαμό της μητέρας του. Μέσω της φίλης (Ολίβια Θέρλμπι) του βρίσκει δουλειά σε ένα άσυλο αστέγων, όπου περιποιείται αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ξαφνικά εκεί στο καταφύγιο αστέγων θα επανασυνδεθεί με τον αλκοολικό, ρατσιστή και στενόμυαλο ταξιτζή πατέρα του (Ρόμπερτ ντε Νίρο), ο οποίος πιστεύει ότι είναι τρανός συγγραφέας.

Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται η τραυματική σχέση πατέρα και γιου, η οποία αναδύεται ύστερα από την απρόσμενη επανεμφάνιση του πρώτου και απειλεί να ανοίξει παλιές και κακοφορμισμένες πληγές. Η παρουσία της μητέρας (Τζουλιάν Μουρ) προκύπτει μονάχα μέσα από flash backs, ενώ το μόνο σταθερό συναισθηματικά κομμάτι του ήρωα αντικατοπτρίζεται στη νεαρή φίλη του. Ταινία χαρακτήρων για μια τραυματική οικογενειακή σχέση η οποία αναζητά μια καινούργια ευκαιρία ανάδυσης από το αυτοκαταστροφικό σπιράλ που την έχει οδηγήσει η διάψευση του «Αμερικάνικου Όνειρου» την οποία βοηθούν αφηγηματικά τόσο ο ταλαντούχος νεαρός πρωταγωνιστής όσο και ο έμπειρος Ρόμπερτ Ντε Νίρο, στον ρόλο του εξαφανισμένου, απατεώνα και κατά φαντασία μεγάλου ποιητή, πατέρα του.

Magic Mike

Κομεντί του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Με τους: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Άλεξ Πέτιφερ, Μάθιου Μακόναχι, Ολίβια Μαν, Τζο Μαντζιανέλο Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά.

«Δεν κάνεις απλά στριπτίζ. Εκπληρώνεις την πιο τρελή φαντασίωση κάθε γυναίκας», λέει ο πρωταγωνιστής Τσάνινγκ Τέιτουμ για μια παράσταση που τη γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά. Βασισμένη στις πραγματικές εμπειρίες του πρωταγωνιστή, η ταινία ακολουθεί τον Μάικ, έναν στρίπερ, ο οποίος κάνει τρεις-τέσσερις δουλειές ταυτόχρονα για να μαζέψει λεφτά για να πραγματοποιήσει τη δουλειά των ονείρων του. Κάπου εκεί γνωρίζει τον 19χρονο Άνταμ, τον οποίο εισαγάγει στον κόσμο του στριπτίζ και του μαθαίνει όλα τα σωστά κόλπα. Και κάπου παραδίπλα ερωτεύεται την αδερφή του καινούριου του φίλου. Σε πρώτο πλάνο της αφήγησης ανδρικά κορμιά να λικνίζονται με ηδυπάθεια σ’ ένα στριπτιζάδικο στην Αμερικάνικη επαρχία. Στο απλουστευτικό φόντο η συνήθης πλοκή ανάδειξης του Αμερικάνικου Ονείρου με τις απαραίτητες τραγικές συνέπειες, απώλειες και θυσίες της φιλίας, της αγάπης, της δοξασμένης καριέρας. Μια εξωραϊστική και ηθικοπλαστική μάτια στον βαθύτατα σκοτεινό κόσμο του ανδρικού

Keywords
Τυχαία Θέματα