ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

07:30 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Πολλά επεισόδια ακόμη αναμένεται να έχει η σύγκρουση μεταξύ του Ευαγ. Βενιζέλου και του Γ. Στουρνάρα, παρά το δείπνο που είχαν οι δύο άνδρες προ ημερών κατά τη διάρκεια του οποίου, υποτίθεται πως, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «φορτωμένος» από το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει

και έτοιμος να λύσει το ζωνάρι έναντι του υπουργού Οικονομικών. Η αντιπαράθεση ξεκίνησε επί των οικονομικών, προχώρησε στη στρατηγική της αναδιάπραγμάτευσης και έφθασε (σύμφωνα με κάποιους ξεπέρασε) τα όρια του προσωπικού, με τον Αντ. Σαμαρά να παρεμβαίνει προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μπορέσει να ολοκληρωθεί η σύσκεψη.

Ο Ευαγ. Βενιζέλος, αν κρίνει κανείς και από τις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, πνέει μένεα εναντίον κυβερνητικών παραγόντων στους οποίους αποδίδει ότι υπονόμευσαν τη θέση του και τον κατηγόρησαν για ανευθυνότητα εξαιτίας των ενστάσεων που ήγειρε για τη λήψη των νέων επαχθών οικονομικών μέτρων. Η αλήθεια φαίνεται πώς είναι ότι, πέραν στελεχών του Μαξίμου, θεωρεί ως αυτουργό του κλίματος τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών. Του χρεώνει ότι δημιούργησε κλίμα με την τρόικα ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά «προκαλούν προβλήματα τα δύο μικρότερα κυβερνητικά κόμματα». Επίσης, θεωρεί ότι παρέσυρε τον Αντ. Σαμαρά στη στρατηγική «τα δίνουμε όλα στην τρόικα», με αποτέλεσμα οι επικεφαλής των πιστωτών να εκβιάζουν στεγνά τη χώρα με διακοπή της χρηματοδότησης πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της πλήρους στήριξης του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά. Για δεύτερη φορά χθες ήταν ο κ. Στουρνάρας που ανέλαβε να ανακοινώσει, με δήλωσή του, τη θέση του Πρωθυπουργού ενώ πηγές του Μαξίμου κάνουν λόγο για πλήρη ευθυγράμμιση των δύο ανδρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα