ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

07:50 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ευθέως πια το κόμμα του Φώτη Κουβέλη κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι ποντάρει στη δραχμή.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Αφορμή του νέου γύρου αντιπαράθεσης στάθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κατερίνη το βράδυ της

Τρίτης, όταν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε την «κυβερνητική τριανδρία» ότι «τελειώνει ο χρόνος τους». Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ ήταν έντονη και με ανακοίνωσή της, κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ πως «προαναγγέλλει τη χρεοκοπία της χώρας, νομίζοντας ότι έτσι θα αποσείσει τις ευθύνες του. Ψηφοθηρεί, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος της απαλλαγής από το μνημόνιο με την επίδειξη στάσης τσαμπουκά». «Σχεδόν εύχεται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για να έρθει μετά ως σωτήρας που θα ευαγγελιστεί την ανόρθωση. Δείχνει να αδιαφορεί για τις οδυνηρές επιπτώσεις στο λαό από μια χρεοκοπία της χώρας», συνέχισε η ΔΗΜΑΡ, που κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τη συκοφαντεί «παρουσιάζοντάς την ως μνημονιακή δύναμη».

Ωστόσο, άγριες είναι και οι διαθέσεις της Κουμουνδούρου, που κατηγορεί τον Φώτη Κουβέλη, αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι επί 48 ώρες έπαιζαν… θέατρο, ενώ είχαν αποφασίσει τα μέτρα. «Η παράσταση έλαβε τέλος», σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα αναμένεται να ξιφουλκήσουν κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την συγκροτούν. Μάλιστα, χθες, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση πως «πορεύεται δίχως σχέδιο, με μόνο οδηγό το μνημόνιο και την αγωνία μην θυμώσει η τρόικα». «Οι δήθεν διαφοροποιήσεις τους αναφορικά με τον τρόπο και τη σειρά των μέτρων δεν μπορούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς για τη  χώρα, κάθε επιλογή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη», κατέληξε η Κουμουνδούρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα