Η «δήλωση μετανοίας» των δύο απαγωγέων της 27χρονης Μητσώνη

COVER STORYΗ «δήλωση μετανοίας» των δύο απαγωγέων της 27χρονης ΜητσώνηΠέμπτη, Νοέμβριος 20, 2014 - 16:30

Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα η δήλωση μετανοίας των δύο απαγωγέων της 27χρονης Βάρβαρας Μητσώνη, με αποτέλεσμα να πάρουν χθες τον δρόμο για τη φυλακή, αφού κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.
Στις απολογίες τους ο 48χρονος Χαράλαμπος Φαναριώτης, φερόμενος ως ο εγκέφαλος της αρπαγής, και ο 53χρονος Σωκράτης Πετρόπουλος (έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Αχαρνών) εμφανίστηκαν μετανιωμένοι.

Ο 48χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης

Γιάννη Καϋμενάκη και την ίδια. Σύμφωνα με τον συνήγορό του Στάθη Κουκούτση, για να δικαιολογήσει την πράξη του επικαλέστηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πρόσθεσε πως ένιωθε ντροπή επειδή δεν μπορούσε να συντηρήσει την οικογένειά του, ενώ είχε σκεφτεί και την αυτοκτονία!

Να επιστρέψει τα λύτρα


Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως μετά την απαγωγή ένιωσε τύψεις και ότι σκεφτόταν να επιστρέψει τα λύτρα, ύψους 82.500 ευρώ. Στο σπίτι του πάντως βρέθηκαν 80.000 ευρώ, καθώς τα υπόλοιπα 2.500 ευρώ δαπανήθηκαν για την αγορά... smart TV και home cinema, για τα οποία δεσμεύτηκε χθες ότι θα επιστραφούν.
Από την προανάκριση προέκυψε, όπως αποκάλυψε η «Espresso», ότι ο 48χρονος προσπάθησε να «ρίξει» στη μοιρασιά τους συνεργούς του. Οταν παρέλαβε τα λύτρα, πήγε στο κρησφύγετό τους στη Λούτσα και τους είπε πως πήραν μόνο 5.000 ευρώ! Τους προέτρεψε να φύγουν, δήθεν επειδή φοβόταν πως τους έχουν εντοπίσει οι αστυνομικοί και ανέλαβε να απελευθερώσει την 27χρονη μεταφέροντάς τη με μοτοσικλέτα κοντά στο σπίτι της.


Ο 53χρονος υποστήριξε μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Μουστακάτου ότι η συμμετοχή του περιορίζεται στη μεταφορά της 27χρονης στο σπίτι όπου βρισκόταν φυλακισμένη επί εννέα ημέρες, το οποίο δεν επισκέφθηκε ξανά.

Μαρία Μεϊμάρη,

Keywords
Τυχαία Θέματα