Ενα... φάντασμα στη σκηνή

SHOWBIZΕνα... φάντασμα στη σκηνήΤετάρτη, Νοέμβριος 19, 2014 - 16:30

Αν και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Νομική, τελικά ήταν το θέατρο και το τραγούδι που τον κέρδισαν και όχι οι δικαστικές αίθουσες. Ο Γιάννης Μωραΐτης έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι οι Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μπάσης και Λένα Αλκαίου, ενώ έχει βρεθεί στην ίδια σκηνή και με τους Πωλίνα, Γιώργο Μαζωνάκη, Θέμη Αδαμαντίδη, Μπέσσυ Αργυράκη, Αντζελα

Δημητρίου, Στέλιο Διονυσίου, Ελλη Κοκκίνου και Καίτη Γαρμπή.
Φέτος είναι ένα από τα εξωγήινα πλάσματα του «Rocky Horror Show» (λόγω μεγάλης προσέλευσης πήρε παράταση έως τις 21 Δεκεμβρίου). Η παραγωγή που ανεβάζει ο Κωνσταντίνος Ρήγος στο Rex, όπως μας λέει, τον έχει εκπλήξει εξαιτίας του επαγγελματισμού του σκηνοθέτη, ο οποίος ήξερε πολύ πριν αρχίσει να «στήνει» το έργο πώς θα κινούνται, τι make up θα έχουν και τι ρούχα θα φορούν οι ήρωές του.

Ο ρόλος


«Αρχικά είχαμε συζητήσει το ενδεχόμενο να αναλάβω άλλον ρόλο, όμως ύστερα από σκέψη καταλήξαμε ότι έπρεπε να κάνω ένα από τα φαντάσματα, γιατί θα ήμουν πιο χρήσιμος. Πέραν της μουσικής και του χορού, είναι αστείος ρόλος και εμένα μου αρέσει αυτό» δηλώνει ο Γιάννης στην «Espresso». Τονίζει ότι είχε δει την ταινία και το να γίνει μέλος της ομάδας που θα το ανέβαζε κάποια στιγμή ξανά στην Ελλάδα ήταν ένα από τα όνειρά του. «Το γεγονός ότι ήρθε και με βρήκε ο Ρήγος το θεώρησα καρμικό. Το “Rocky Horror Show” είναι το στιλ του μιούζικαλ που μου αρέσει, κουβαλάει μια κουλτούρα b movie, είναι cult, έχει ροκ εν ρολ τραγούδια μόνο, είναι πολύ σέξι και διαθέτει μια... άλλη τρέλα. Επειδή είναι παρωδία ο κόσμος γελάει πάρα πολύ κι αυτό στέλνει πολλή θετική ενέργεια σε μας πάνω στη σκηνή».


Οσο για την προετοιμασία που κάνει; «Χρειαζόμαστε μία ώρα τουλάχιστον για να βαφτούμε και άλλη μία ώρα για να ντεμακιγιαριστούμε. Το μακιγιάζ είναι πολύ συγκεκριμένο, σαν μια μάσκα, οπότε θέλει αρκετή προετοιμασία. Ευτυχώς έχουμε τη βοήθεια των κοριτσιών της εταιρίας καλλυντικών που έρχονται σε κάθε παράσταση, όμως βάλε σ' αυτό και το ντύσιμο με όλα τα... εξαρτήματα που έχει ο καθένας μας και πρέπει να τα πηγαίνουμε από τα καμαρίνια στη σκηνή».
Πέρυσι ο Μίμης Πλέσσας επέλεξε τον Γιάννη -πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο κομμάτι του με τίτλο «Να χαμογελάς»- για να συμμετάσχει στη μουσική παράσταση «Ξημερώνει Κυριακή». «Ηταν τεράστια τιμή για μένα, γιατί περάσαμε από ακρόαση περίπου 400 άτομα. Εζησα μια πολύ όμορφη εμπειρία τραγουδώντας τα ιδιαίτερα τραγούδια του κυρίου Πλέσσα με υπέροχους συναδέλφους».

«Πληγωμένος» από Ελλάδα

Το 2011 ο Γιάννης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα με το τραγούδι του «Για πρώτη φορά», κατέκτησε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό INFE.VISION, που διοργανώνεται από τα επίσημα σωματεία της Eurovision 45 χωρών. Ομως κανένα από τα ΜΜΕ δεν... συγκινήθηκε από την επιτυχία του, επειδή δεν ήταν γνωστό όνομα στον χώρο του τραγουδιού. «Μίλησα τότε με κάποιους δημοσιογράφους και μου είχαν πει “δεν είσαι τόσο διάσημος για να σε παίξουμε”. Ωστόσο με κάλεσαν ως νικητή σε κάποιες χώρες για να τραγουδήσω. Πήγα στη Ρουμανία και με περίμεναν δημοσιογράφοι εκπομπών για δηλώσεις, ενώ το επόμενο πρωί είχα κλείσει να εμφανιστώ σε πρωινή εκπομπή και έλεγα “κοίτα πόσο αστείο είναι. Μέσα σε τρεις μέρες στη Ρουμανία κάνω τρεις τηλεοπτικές εμφανίσεις και στη χώρα μου δεν έχω εμφανιστεί ποτέ”».
Τέλος, να πούμε ότι το τραγούδι του με τίτλο «Στ' ορκίζομαι» συμπεριλήφθηκε στο επίσημο soundtrack του Euro 2008, όταν ένας διεθνής οργανισμός, η CIEECOR, έψαξε και βρήκε κομμάτια από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στη διοργάνωση κι έφτιαξε ένα CD. Στην ίδια δουλειά υπήρχε και το «Can you hear me» του Enrique Iglesias.

Τεριάννα Παππά

Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα