6+1 πολιτιστικές «αποδράσεις»

Ο Brad Pitt στη μεγάλη οθόνη, ένας περιπλανώμενος θίασος στο Badminton, μια γευστική πρόταση και ένα άλμπουμ που αξίζει να έχετε στη δισκοθήκη σας.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Πόρνη από πάνω

«Η Πόρνη από πάνω» Του Αντώνη Τσιπιανίτη

Η Ερατώ, μεγαλώνει στην επαρχία, στην Πρέβεζα, με απαγορεύσεις. Στο πρόσωπο ενός Αθηναίου αστυνομικού πιστεύει πως βρήκε τον άγγελο της ζωής της. Τον παντρεύεται με χαρά και τον ακολουθεί στην Αθήνα.

Γρήγορα διαπιστώνει πως ο άντρας της ήθελε μόνο μια νοικοκυρά. Μια μέρα, μια πόρνη εγκαθίσταται στο διαμέρισμα πάνω από το δικό της και το χρησιμοποιεί ως χώρο εργασίας.

Παίζει η Κατερίνα Διδασκάλου. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης

(Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα, τηλ.: 2103221579)

Δείτε περισσότερα Galleries Aretha Franklin

ARETHA FRANKLIN SINGS THE GREAT DIVA CLASSICS

Η Βασίλισσα της Soul κυκλοφορεί το ολοκαίνουριο studio άλμπουμ της από το οποίο ήδη έχει ξεχωρίσει η διασκευή του τραγουδιού «Rolling In The Deep» της Adele.

Η Aretha επιλέγει να ερμηνεύσει μερικά κλασσικά κομμάτια μεγάλων κυριών της μουσικής όπως το People της Barbra Streisand το No One της Alicia Keys και ένα mash up του I will survive της Gloria Gaynor με το I Am A Survivor των Destiny’s Child. Η ερμηνεύτρια έχει κερδίσει 18 βραβεία Grammy και είναι μια από τις τραγουδίστριες με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών, με πάνω από 75 εκ. αντίτυπα.

(Feelgood)

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Σωσίας

Με αφετηρία τη διάσπαση, το κεντρικό μοτίβο των έργων του Ντοστογιέφσκι, η εικαστικός-σκηνοθέτιδα Έφη Μπίρμπα μαζί με τους Άρη Σερβετάλη, Δρόσο Σκώτη, Γιώργο Συμεωνίδη, Συμεών Τσακίρη και Κωνσταντίνο Καρβουνιάρη συστήνουν μια σπουδή στο έργο του Ντοστογιέφσκι Σωσίας (1846) στο Θέατρο Ροές.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Δρόσος Σκώτης, Γιώργος Συμεωνίδης, Συμεών Τσακίρης, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης.

Θέατρο «Ροές», Ιάκχου 16, Γκάζι. Τ: 210 3474312

Δείτε περισσότερα Galleries Fury

Ο David Ayer (End of Watch) σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο μιας ατμοσφαιρικής πολεμικής ταινίας με ένα εντυπωσιακό καστ που φιλοδοξεί να ξεχωρίσει στην Οσκαρική «κούρσα».

Με πρωταγωνιστή τον -σημαδεμένο από ουλές- Brad Pitt και συμπρωταγωνιστές τους Shia La Beuf (Nymphomaniac), και Logan Lerman (Νώα, Πέρσι Τζάκσον), η ταινία είναι μια επική περιπέτεια για τους ακραίους κανόνες του πολέμου.

Απρίλιος 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Γουόρνταντι (Brad Pitt) ηγείται μιας επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεσή του μόνο ένα τανκ με πενταμελές πλήρωμα. Με αριθμητικό μειονέκτημα, ελάχιστα πολεμοφόδια και σέρνοντας μαζί τους έναν νεοσύλλεκτο που αντιμετωπίζει ηθικά διλήμματα, η ομάδα, κόντρα στις πιθανότητες, διαθέτει τον ηρωισμό για να δώσει την τελευταία της μάχη στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία και διήρκεσαν πάνω από 12 εβδομάδες.

Feelgood

Δείτε περισσότερα Galleries Η Άλλη Μποβαρί

Η Gemma Arterton (Hansel and Gretel) ενσαρκώνει για δεύτερη φορά μια ηρωίδα βγαλμένη από κόμικ, της Πόσι Σίμοντς, έχοντας δίπλα της τον Fabrice Luchini (Astérix and Obélix).

Πρόκειται για μια διαφορετική ανάγνωση της «Μαντάμ Μποβαρί», του Γκουστάβ Φλομπέρ.

(Odeon)

Δείτε περισσότερα Galleries Μια Ελλάδα θέατρο

Ένας περιπλανώμενος θίασος ταξιδεύει στην Ελλάδα. Στις «αποσκευές» τους κρύβονται μυστικά, πάθη κι απωθημένα. Κρύβονται οι αγωνίες των θεατρίνων. Δίνουν παραστάσεις όπου βρεθούν, σε καφενεία, σε πλατείες, σε τσαντήρια και χωράφια. Εκεί, ζωντανεύουν οι ήρωές τους. Η Γκόλφω, ο Κουρσάρος, η Ωραία του πέραν. Με μόνο τους όπλο τη φαντασία τους και την αγάπη τους για το θέατρο. Η ανταμοιβή τους, ένα μπουκάλι λάδι, μια κότα, ψωμί και αν είναι τυχεροί, λίγα χρήματα. Η αυλαία δεν πέφτει ποτέ για τους θεατρίνους.

Ο Δημήτρης Μαλισσόβας παρουσιάζει μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στον άγνωστο θεατρίνο, που δίδαξε τον πολιτισμό και το θέατρο στις πιο απομακρυσμένες γωνιές αυτού του τόπου.

Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Μπέζος, στον ρόλο του θιασάρχη. Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Αλεξανιάν, Παναγιώτα Βλαντή, Κωνσταντίνος Καζάκος, Μίλλη Καραλή, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αλμπέρτο Φάϊς. Συμμετέχουν: Ελένη Καρακάση, Βαλάντω Τρύφωνος, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Εβελίνα Νικόλιζα, Νίκος Ρουσσάκης, Κρίστης Κουπάτος.

Άλσος Στρατού, 15773 Γουδή – τηλ. 210 8840600 / www.abcd.gr / www.viva.gr | καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots & ΙΑΝΟΣ

Δείτε περισσότερα Galleries Ριφιφί

Το ΡΙΦΙΦΙ, ένα από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια στην πολυσύχναστη γειτονιά των Εξαρχείων, ανανεώνει το γευστικό προφίλ του και μας συστήνει το νέο καινοτόμο menu του Chef Στέλιου Αποστόλου, ενώ εξακολουθεί να στοχεύει στις προσιτές τιμές σε ένα ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον με χρωματιστές πινελιές και διαχρονικά ρετρό στοιχεία.

Εστιατόριο ΡΙΦΙΦΙ

Εμμανουήλ Μπενάκη 69Α & Βαλτετσίου, Εξάρχεια

Τ: 210 330 0237

Email: [email protected]

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, από τη 1 το μεσημέρι έως τη 1 το βράδυ, εκτός Κυριακής & Δευτέρας, όπου η κουζίνα κλείνει στις 22:30

Επίσημο site: www.rififi-restaurant.gr

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: agenda, album, Badminton, Brad Pitt, η agenda της εβδομάδας, θέατρο, σινεμά

Keywords
Τυχαία Θέματα