Τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο Δημήτρη Τσαλή

Τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο Δημήτρη Τσαλή04.03.2019Πρόσωπα

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» που είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και εκπρόσωποι φορέων και Αρχών της Θεσσαλονίκης στον πυρονόμο Δημήτρη Τσαλή...

...ο οποίος έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος και ενώ προσπαθούσε μαζί με συναδέλφους του να σβήσουν τη φωτιά που έκαιγε εργοστάσιο στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.



Ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «έφυγε» μόλις σε ηλικία 46 ετών, αφήνοντας πίσω του μια όμορφη οικογένεια με δυο ανήλικα παιδάκια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του πυρονόμου εψάλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων. Ο Δημήτρης Τσαλής έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του θα διενεργηθεί προανάκριση και ένορκη διοικητική εξέταση.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1974 στη Ροδόπολη Σερρών, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2001 ως δόκιμος πυροσβέστης και υπηρετούσε στο 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν ο αν. υπουργός Σ. Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, ο Λάζαρος Κυρίζογλου, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και βουλευτές.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο αρχηγός του Π.Σ. ανέφερε: «Ολοι εμείς οι πυροσβέστες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου, και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα τον θυμόμαστε για πάντα ως φωτεινό παράδειγμα υπηρεσιακής προσφοράς και προσήλωσης στο καθήκον».

Keywords
Τυχαία Θέματα