Ηλίας Κοκοτός: «Πώς έκανα ρεκόρ εσόδων μέσα στην πανδημία»

00:25 9/9/2020 - Πηγή: Mononews

Διάσημοι ποδοσφαιριστές της Premier League, παρουσιαστές της ρωσικής τηλεόρασης και Ρώσοι τραγουδιστές, Βρετανοί,  Ελβετοί και Γερμανοί επιχειρηματίες διάλεξαν αυτό το καλοκαίρι να κάνουν διακοπές στο πιο εμβληματικό ίσως ξενοδοχείο της Κρήτης, στο Elounda Peninsula, που βρίσκεται στην Ελούντα και

ανήκει στην οικογένεια Κοκοτού. Και φυσικά  προτίμησαν να ταξιδέψουν με λίαρ τζετ….

Οι rich & famous απογείωσαν φυσικά και τα έσοδα του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, που σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας Κοκοτού πέτυχε «τον Αύγουστο του 2020 αύξηση τζίρου σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ οι επιδόσεις του ήταν κι από τις καλύτερες την τελευταία δεκαετία στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο», με πληρότητες 84%.

Αυτή ακριβώς η ανακοίνωση, που δείχνει ότι όσοι επιμένουν να επενδύουν σε ποιότητα και ασφάλεια, χωρίς εκπτώσεις –και σε επίπεδο τιμών- κερδίζουν τελικά το παιχνίδι, στάθηκε και η αφορμή για μία συζήτηση-συνέντευξη με τον κ. Ηλία Κοκοτό, διευθυντή πωλήσεων και marketing  και μέλος ΔΣ στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία της οικογένειας.

«Επενδύσαμε στην ασφάλεια»

«Πώς καταφέρατε να πετύχετε μία από τις καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας δεκαετίας, σε μία περίοδο που στην πλειονότητα των ξενοδόχων επικρατούν κατήφεια, ανασφάλεια και προβληματισμός;», ρώτησα τον κ. Ηλία Κοκοτό.

«Επενδύσαμε στο δίπτυχο ασφάλεια και ποιότητα. Για μας αυτό έχει σημασία. Δημιουργήσαμε συνθήκες ασφάλειας, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις. Οι φιλοξενούμενοι το είδαν και ξέρω ότι θα επιστρέψουν πάλι για διακοπές στο  Elounda Peninsula, λέει ο κ. Κοκοτός και συνεχίζει:

»Γνωρίζαμε την μεγάλη ανάγκη του κόσμου να κάνει διακοπές με ασφάλεια. Και επενδύσαμε ακριβώς σ αυτό, να τους προσφέρουμε αίσθημα ασφάλειας. Υιοθετήσαμε όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα. Το προσωπικό φορούσε μάσκες, οι ομπρέλες στην παραλία ήταν σε απόσταση η μία από την άλλη, το ίδιο ίσχυσε για τα εστιατόρια, τα μπαρ των ξενοδοχείων».

»Όταν τον Μάρτιο του 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την πανδημία, πήραμε τη στρατηγική απόφαση να στοχεύσουμε στα πολύ υψηλά εισοδήματα», λέει και συνεχίζει: «Δεν προχωρήσαμε σε προσφορές και εκπτώσεις, αλλά αντίθετα προσελκύσαμε τους επισκέπτες αυτούς που είχαν μεν προτεραιότητα την ασφάλεια αλλά και την οικονομική δυνατότητα να χρησιμοποιούν ιδιωτικά αεροσκάφη για τις μετακινήσεις τους.

»Και έτσι τόσο στο Elounda Peninsula όσο και στο άλλο μας ξενοδοχείο, το Elounda Mare, όλες οι ακριβές σουίτες και βίλες σημείωσαν εξαιρετικά υψηλές πληρότητες τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο».

Elounda Peninsula

Ο ίδιος όμως μιλάει και για την πολιτική του ξενοδοχείου σε περίπτωση κρούσματος ανάμεσα στους πελάτες…

«Μας ρωτούσαν», λέει, «σε περίπτωση που κάποιος νοσούσε αν θα έπρεπε να πάει σε ξενοδοχείο  καραντίνας. Η απάντηση μας ήταν όχι. Αν κάποιος νοσούσε θα μεταφερόταν σε κάποια από τις απομακρυσμένες βίλες του συγκροτήματος, θα είχε την  ιδιωτική πισίνα του και θα έκανε εκεί την καραντίνα, χωρίς να κυκλοφορεί στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, απολαμβάνοντας όμως όλες τις παροχές του ξενοδοχείου.

»Βέβαια, συνεχίζει ο κ. Κοκοτός, οι πελάτες μας είχαν κάνει τεστ πριν ταξιδέψουν και έκαναν και δεύτερο όταν προσγειώνονταν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα».

Ρωτησα τον κ. Κοκοτό και για την προέλευση της πελατείας και απάντησε πως ήταν Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Ελβετοί και Ρώσοι. Πολλοί μάλιστα από αυτούς ταξίδεψαν με λίαρ τζετ.

«Με συγκίνησε, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κοκοτός, η περίπτωση Βρετανού, που ταξίδεψε με λίαρ τζετ Λονδίνο-Γενεύη, ώστε να έρθει στην Κρήτη από την Ελβετία για να κάνει διακοπές στο ξενοδοχείο μας».

Οσο για τον μέσο χρόνο διαμονής, ήταν πάνω από δύο εβδομάδες, καθώς οι περισσότεροι πελάτες ζητούσαν επιμήκυνση της διάρκειας παραμονής τους…

«Μου είπατε ότι δεν προχωρήσατε σε εκπτώσεις και προσφορές, ποιες είναι οι τιμές στις σουίτες και τις βίλες;», ήταν το ερώτημα μου και ο κ. Κοκοτός μου απάντησε πως: «Κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ  η μέση τιμή διανυκτέρευσης. Διότι έχουμε πολύ μεγάλες βίλες –με έξι υπνοδωμάτια-, και τιμή 10.000 ευρώ/διανυκτέρευση, αλλά και δίκλινες  σουίτες με 800 ευρώ, ενώ υπάρχει και το κεντρικό ξενοδοχείο…».

Και έτσι με  μέση πληρότητα 84% το Elounda Peninsula είναι το μοναδικό, ίσως, ξενοδοχείο της Ευρώπης που εν μέσω της πανδημίας είδε τα έσοδα του να αυξάνονται αντί να μειώνονται, λέει ο κ. Κοκοτός.

Οι rich & famous…

Και φυσικά ρώτησα τον κ. Κοκοτό, αν υπήρχαν διάσημοι ανάμεσα σε εκείνους που επέλεξαν το εμβληματικό  Elounda Peninsula για τις διακοπές τους.

«Ναι είχαμε διάσημους», απαντά. «Φιλοξενήσαμε γνωστούς ποδοσφαιριστές της Premier League που θέλησαν να τηρήσουν την ανωνυμία τους. Τον διάσημο στη Ρωσία παρουσιαστή Andrey Malakhov, που είναι τόσο επιδραστικός, κάτι σαν τη δική μας Μενεγάκη», λέει χαμογελώντας. «Και ήρθε σε μας ο Kirkorov Phillip, που είναι ο εθνικός τραγουδιστής της Ρωσίας, κάτι ανάμεσα στους δικούς μας Ρουβά και Ρέμο, τον οποίο έχει βραβεύσει ο Πούτιν και η βραβευμένη ως εθνική τραγουδίστρια της Ουκρανίας Ani Lorak».

Όμως και η δική μας Δέσποινα Βανδή πρόκειται τις επόμενες μέρες να κάνει διακοπές στο  Elounda Peninsula. «Η κ. Βανδή έρχεται κάθε χρόνο», λέει ο κ. Κοκοτός και μάλιστα μας θυμίζει ότι η δημοφιλής ελληνίδα τραγουδίστρια έχει βαφτίσει και τα δύο παιδιά της στο παρεκκλήσι του ξενοδοχείου, τον Προφήτη Ηλία.

…και οι επενδύσεις

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι το 2020 το Elounda Peninsula All Suite Hotel, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της πλήρους ανακαίνισής του, ύψους 7 εκατ. ευρώ. «Γκρεμίσαμε τις παλιές κατασκευές, κρατήσαμε μόνο το κέλυφος και δημιουργήσαμε από την αρχή όλες τις μεγάλες βίλες» σημειώνει ο κ. Κοκοτός.

Και όπως λέει η οικογένεια  σχεδιάζει μεθοδικά τη συνέχεια του επενδυτικού της σχεδίου τόσο στο ίδιο ξενοδοχείο όσο και στα άλλα δύο καταλύματα συμφερόντων της, του Elounda Mare Hotel, Relais & Châteaux και του Porto Elounda Golf & Spa Resort. Συγκεκριμένα το πλάνο επενδύσεων για το το 2022 περιλαμβάνει στο Elounda Peninsula την κατασκευή μιας καινούργιας βίλας 420 τμ., την ολοκλήρωση της ανακαίνισης βιλών και σουιτών και στο Elounda Mare την πλήρη ανακαίνιση όλων των βιλών.

Κλείνοντας τη συζήτηση μας ο κ. Κοκοτός αναφέρεται στο υπουργείο Τουρισμού και όπως λέει: Το Υπουργείο Τουρισμού στάθηκε δίπλα μας και μας βοήθησε να ξεπεράσουμε  γρήγορα και αποτελεσματικά όλες τις γραφειοκρατικές δυσκολίες  που συνδέονταν με τα πρωτόκολλα της ζώνης Σέγκεν, ενώ άμεση και ουσιαστική ήταν και η βοήθεια του σε ότι αφορούσε στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους επισκέπτες μας.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

Keywords
Τυχαία Θέματα