Εισβολή στο Παπαστράτειο με ρόπαλα και μαχαίρια, οδομαχίες και στη Νίκαια

Εισβολή στο Παπαστράτειο με ρόπαλα και μαχαίρια, οδομαχίες και στη Νίκαια04.03.2019Αστυνομικά

Σοκαριστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο, στη Γλυφάδα, κατά τη διάρκεια του αγώνα πόλο μεταξύ των γυναικείων ομάδων του Ολυμπιακού και της Γλυφάδας

Την ίδια μέρα τα έκτροπα στον ελληνικό αθλητισμό δεν είχαν τέλος, καθώς επεισόδια σημειώθηκαν στη Νίκαια

και στο Αιγάλεω, ενώ η ένταση συνεχίστηκε και χθες στο Περιστέρι.

Στο Παπαστράτειο όλα άρχισαν λίγο πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου επταλέπτου, όταν περίπου 30 κουκουλοφόροι ντυμένοι με μαύρα ρούχα, κρατώντας στα χέρια τους ρόπαλα και μαχαίρια, εισέβαλαν στον χώρο. Οπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε πανικός. Σημειώνεται πως ανάμεσα στους θεατές ήταν γυναίκες και παιδιά! Οι άγνωστοι άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ από τα επεισόδια δύο άτομα τραυματίστηκαν. Η αναμέτρηση διακόπηκε οριστικά, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να πιστέψουν τι συνέβαινε.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στον αγώνα δεν υπήρχε ουσιαστική αστυνομική δύναμη, παρά μόνο δύο άτομα, τα οποία οι άγνωστοι κατάφεραν να απομονώσουν από την αρχή ώστε να μην τους ενοχλήσουν στο «έργο» τους. Ζημιές δεν έγιναν μόνο μέσα στον χώρο αλλά και έξω από αυτόν, κυρίως σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, κάποια από τα οποία ανήκαν σε πατέρες παικτριών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κουκουλοφόροι έφτασαν μέχρι και στο σημείο να πάρουν τη φωτογραφική μηχανή φωτορεπόρτερ που βρισκόταν εκεί, ενώ του πέταξαν το λάπτοπ στην πισίνα, προκειμένου να μη στείλει φωτογραφίες από τα επεισόδια! Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης χαρακτήρισε τα επεισόδια «θλιβερά και αποτρόπαια», διαμηνύοντας ότι τέτοια περιστατικά δεν πρέπει και δεν θα μείνουν ατιμώρητα.



Επίσης το Σάββατο σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Νίκαιας, την ώρα που διεξαγόταν αγώνας μπάσκετ μεταξύ του Ιωνικού και του Ερμή Αγιάς. Αιτία ήταν η «συνάντηση» των οπαδών δύο «ορκισμένων εχθρών», του Ιωνικού και της Προοδευτικής - που θα αγωνίζονταν χθες στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, οι «θερμόαιμοι» των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια πετώντας πέτρες και ξύλα, ενώ έπεσαν και βόμβες μολότοφ. Ενα αυτοκίνητο κάηκε, δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ μια βόμβα μολότοφ κατέληξε στο μπαλκόνι ενός σπιτιού! Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ έγιναν περίπου 16 προσαγωγές.

Το... κακό με τα επεισόδια τρίτωσε στο Αιγάλεω, στην αναμέτρηση του Διαγόρα Δρυοπιδέων με το Μαρούσι, η οποία διεκόπη στο 34ο λεπτό έπειτα από επίθεση οπαδών στους φιλάθλους του Αμαρουσίου.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ένταση συνεχίστηκε και χθες, αυτή τη φορά έξω από το γήπεδο του Περιστερίου, όταν οπαδοί του Ατρομήτου έριξαν καπνογόνα από την εξέδρα στους οπαδούς του Πανιωνίου, τη στιγμή που εκείνοι προσέγγιζαν το γήπεδο στον πεζόδρομο. Από τα επεισόδια ζημιές προκλήθηκαν σε αυτοκίνητα, ενώ η επέμβαση της Αστυνομίας βοήθησε ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα