Κίνηση καλής θέλησης από Τραμπ στη Β. Κορέα

Κίνηση καλής θέλησης από Τραμπ στη Β. Κορέα04.03.2019Ειδήσεις

Παρότι οι συνομιλίες μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο Ανόι του Βιετνάμ κατέληξαν σε ναυάγιο...

...οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ανακοίνωσαν το τέλος των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων, που ανέκαθεν εξόργιζε τη Πιονγιάνγκ.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου

Αμυνας της Νότιας Κορέας, οι δύο χώρες θα διεξάγουν πλέον ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια περιορισμένης έκτασης.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας των υπουργών Αμυνας της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ Τζονγκ Κιονγκ Ντου και Πάτρικ Σάναχαν, αντίστοιχα, τρεις ημέρες μετά το άδοξο τέλος της Συνόδου Κορυφής. Ο πρόεδρος Τραμπ ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσύρει τους περίπου 28.500 Αμερικανούς στρατιωτικούς που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος Τραμπ, μιλώντας στην ετήσια Διάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC), τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα έχει κανένα οικονομικό μέλλον αν διατηρήσει τα πυρηνικά όπλα της.

«Η Βόρεια Κορέα θα έχει ένα λαμπρό οικονομικό μέλλον, εάν κλείσει μια συμφωνία, αλλά δεν θα έχει κανένα οικονομικό μέλλον, εάν έχει πυρηνικά όπλα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι σχέσεις της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα φαίνεται πως είναι «πολύ, πολύ ισχυρές».

Keywords
Τυχαία Θέματα