Στο έλεος κουκουλοφόρων και χούλιγκαν!

Στο έλεος κουκουλοφόρων και χούλιγκαν!04.03.2019Αστυνομικά

Νέο κρούσμα ανομίας η θρασύτατη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως και με το υπουργείο σε ρόλο... παρατηρητή

Ερμαιο των κουκουλοφόρων και των χούλιγκαν είναι η χώρα, που πλέον παρουσιάζει εικόνα παντελούς έλλειψης ασφάλειας, ενώ την ίδια στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει... ρόλο παρατηρητή. Το Σάββατο χρειάστηκαν λίγες ώρες προκειμένου οι δράστες να κάνουν επίδειξη δύναμης στους δρόμους της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά, την ίδια στιγμή ο Ρουβίκωνας εξακολουθεί να δρα ανενόχλητος και να χτυπά σχεδόν καθημερινά διάφορους στόχους.

Τα σοβαρότατα επεισόδια που προκάλεσαν ομάδες χούλιγκαν το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως αλλά και η βροχή από μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη συνθέτουν ένα σκηνικό βίας και ανομίας, το οποίο εντείνει τις ανησυχίες των απλών πολιτών για την ασφάλειά τους.

Για σκανδαλώδη ανοχή της κυβέρνησης σε φαινόμενα βίας και ανομίας έκανε λόγο σε δήλωσή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Η κυβερνητική πολιτική της σκανδαλώδους ανοχής και του στρουθοκαμηλισμού απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας έχει δυστυχώς συνέπειες» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν το Σάββατο: «Μέσα σε λίγες ώρες ζήσαμε αλλεπάλληλα επεισόδια τυφλής βίας από περιθωριακές ομάδες, στα οποία απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές».

«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει τον φόβο στους πολίτες μέσα από την επιλεκτική αντιγραφή συμβάντων του αστυνομικού δελτίου. Θέλουν να επιχειρηματολογήσουν για το δόγμα που υπηρετούν, περί νόμου και τάξης, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη, μια και στο κομμάτι της οικονομίας και της πραγματικής ζωής έχουν χάσει κάθε επιχείρημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επιδρομή

Θρασύτατη και επικίνδυνη επίθεση με βόμβες μολότοφ, ρόπαλα, ξύλα και πέτρες έκαναν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως περίπου 15 άτομα, φορώντας αποκριάτικες μάσκες.

Ενα περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο της οδού Βεΐκου τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ άλλο ένα όχημα υπέστη μεγάλες ζημιές από το μένος των κουκουλοφόρων, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή λίγο προτού φτάσουν στο σημείο άνδρες της Αστυνομίας.

Απλοί πολίτες αλλά και αστυνομικοί χρησιμοποίησαν μάνικες προκειμένου να σβήσουν τις εστίες φωτιάς από την επίθεση των κουκουλοφόρων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αστυνομικός φρουρός αντέδρασε άμεσα και πάτησε το ειδικό μπουτόν, κινητοποιώντας τους συναδέλφους του. Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 10 άτομα, τα οποία μετήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Θεσσαλονίκη: Πύρινη νύχτα με 100 μολότοφ κατά των αστυνομικών

Στο στόχαστρο των γνωστών άγνωστων κουκουλοφόρων βρέθηκαν άλλη μία φορά αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, που τα ξημερώματα της Κυριακής δέχτηκαν επίθεση, με τις βόμβες μολότοφ... να πέφτουν βροχή! Για άλλη μία φορά η νύχτα της Θεσσαλονίκης έγινε μέρα από τις αυτοσχέδιες βόμβες, τις κροτίδες λάμψης και τη χρήση χημικών, με τις οποίες απάντησαν οι αστυνομικοί. Η περιοχή γύρω από το τουρκικό προξενείο θύμιζε για περισσότερο από μια ώρα βομβαρδισμένο τοπίο, αφού οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και με πέτρες, προκαλώντας ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα.

Ολα άρχισαν στις 2:38 το πρωί, όταν ομάδα περίπου 50 νεαρών εξήλθε από την πλατεία Χημείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όπου γινόταν πάρτι, και κινήθηκε κατά των στατικών διμοιριών που βρίσκονταν στο τουρκικό προξενείο. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους, ενώ οι ταραξίες απάντησαν με περισσότερες από 100 μολότοφ και πέτρες. Αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα τις διμοιρίες των ΜΑΤ για την προετοιμασία της επίθεσης. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να αποτρέψει πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς στα σταθμευμένα οχήματα.

Από την Αστυνομία έγιναν 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Τρόμος

Για «εγκληματική επίθεση» κάνουν λόγο από την πλευρά τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κουκουλοφόροι επιχείρησαν να κάνουν κακό. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες στην ίδια περιοχή, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε κλούβα των ΜΑΤ, η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Οι αστυνομικοί αναφέρονται σε πολυάριθμες επιθέσεις που έχουν δεχτεί όσοι φυλάνε το τουρκικό προξενείο, ενώ και οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται πλέον για τη ζωή τους, καθώς τα επεισόδια είναι συχνά.

Β. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα