Φιλοπάππου: Αλγερινοί κλεφτρόνια «χτυπούσαν» ζευγάρια

Φιλοπάππου: Αλγερινοί κλεφτρόνια «χτυπούσαν» ζευγάρια06.03.2018Αστυνομικά

Τον τρόμο σε ανυποψίαστα ζευγάρια και τουρίστες που κάνουν τη βόλτα τους σε τουριστικές περιοχές της Αθήνας, όπως είναι ο λόφος του Φιλοπάππου και η Ακρόπολη, έχουν σπείρει διάφορες συμμορίες, τις οποίες προσπαθεί να «περιορίσει» η Αστυνομία οργανώνοντας ειδικές δράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στου Φιλοπάππου,

στην Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και στο Θησείο δρουν συμμορίες Αλγερινών, Πακιστανών, Αλβανών και Ρομά, στις οποίες φέρεται ότι συμμετέχουν και Ελληνες με παραβατική συμπεριφορά.

Οι συγκεκριμένες συμμορίες αποτελούνται από άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, ακόμα και ανηλίκους, που είναι οπλισμένοι με σουγιάδες, μαχαίρια και αυτοσχέδια ρόπαλα.

Στόχος των συμμοριών είναι να ληστεύουν νεαρά ζευγαράκια που ψάχνουν απόμερα μέρη στον λόφο του Φιλοπάππου ώστε να ζήσουν τον έρωτά τους.

Απόμερα σημεία

Μάλιστα, η περιοχή τούς παρέχει ανοιχτό πεδίο δράσης, καθώς χτυπούν στα πιο απόμερα σημεία αρπάζοντας από τα θύματά τους κινητά τηλέφωνα, χρήματα, ακόμα και τα ρούχα τους στην περίπτωση που είναι επώνυμης και ακριβής μάρκας! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, μόνο μέσα στο διάστημα μιας εβδομάδας έχουν σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή οκτώ επιθέσεις. Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν έπειτα από ενδελεχείς έρευνες να εξαρθρώσουν μια συμμορία Αλγερινών, η οποία δρούσε στην περιοχή του Φιλοπάππου, όπου λήστευε ανυποψίαστους περαστικούς.

Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει και, για να αντιμετωπιστεί, τις περιπολίες των ένστολων αστυνομικών στην περιοχή πλαισιώνουν πλέον και συνάδελφοί τους με πολιτικά ρούχα, τόσο από υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής όσο και από την Ασφάλεια Αθηνών. Μάλιστα, κυρίως στην περιοχή του Φιλοπάππου περιπολούν και αστυνομικοί που παριστάνουν τα ζευγαράκια, ώστε να λειτουργήσουν ως «δόλωμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα