Τρίκαλα: Ένα… χρυσό παιδί στα Μαθηματικά

15:55 6/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην κορυφή των μαθηματικών διακρίσεων ανέβασε ξανά τον Νομό Τρικάλων ο Δημήτρης Λώλας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης».

Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων “Αθηνά” πρόσθεσε στην συλλογή του ένα ακόμη μετάλλιο για την γενέτειρά του, ενώ έχει διακριθεί και σε διαγωνισμούς εκτός χώρας, τιμώντας τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Το χρυσό μετάλλιο στην 35η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», το οποίο παρέλαβε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Αμφιθέατρο “Αντωνιάδου” του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ήταν το τέταρτο στη διοργάνωση

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αφού το κατακτά ανελλιπώς από την Β’ Γυμνασίου, από το 2015 έως και σήμερα, ενώ στην Α’ Γυμνασίου, το 2014, είχε αποσπάσει το ασημένιο μετάλλιο. Στην συλλογή του, ο Δημήτρης Λώλας φυλά δύο ακόμη χρυσά μετάλλια που πήρε στην Β’ και Γ’ Γυμνασίου, το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, συμμετέχοντας στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, καθώς και ένα χάλκινο πέρυσι στην 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην Οχρίδα των Σκοπίων, αλλά και ένα ασημένιο, την ίδια χρονιά, στην 58η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Το πιο δύσκολο, πάντως, μετάλλιό του, ήταν αυτό της περσινής χρονιάς στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», αφού είχε να συναγωνιστεί με μαθητές που ήταν ακόμη και δύο χρόνια μεγαλύτεροί του. Τα συγχαρητήρια του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας απέσπασε η νέα επιτυχία του Δημήτρη Λώλα, με το πρόεδρό της Ιωάννη Κεφάλα να δηλώνει στην ΕΡΤ Λάρισας πως “είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα έχει ανάλογες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο…”. Έσπευσε, δε, να συγχαρεί και τους υπόλοιπους 15 Τρικαλινούς μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό “Ο Αρχιμήδης”, όπως και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τις κατά καιρούς διοικήσεις του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στηρίζοντας τους Μαθηματικούς διαγωνισμούς και προτρέποντας όσο το δυνατόν περισσότερο μαθητές να πάρουν μέρος σ’ αυτούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα