Βουλευτές: Διαμονή με επίδομα ενοικίου

Βουλευτές: Διαμονή με επίδομα ενοικίου06.03.2018Πρόσωπα

Πού μένουν στην Αθήνα οι εκ Θεσσαλονίκης εθνοπατέρες

Aλλοι ζουν σε ξενοδοχεία, άλλοι σε σπίτια και άλλοι σε... γκαρσονιέρες, σαν να είναι φοιτητές! Ο λόγος για τους βουλευτές της Α' και της Β' Θεσσαλονίκης,

οι οποίοι είτε λαμβάνουν κανονικά το επίδομα ενοικίου, ύψους 1.000 ευρώ τον μήνα, είτε επιλέγουν για τις ημέρες που βρίσκονται στην Αθήνα να μένουν σε κάποιο από τα ξενοδοχεία του κέντρου.

Μάλιστα, ορισμένοι τις τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι, καθώς ένα από τα καταλύματα τους κάνει «έξωση», προκειμένου να μισθώσει τα δωμάτιά τους στους... τουρίστες που φτάνουν στην πρωτεύουσα την άνοιξη. Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει διαθέσιμο τετραγωνικό μέτρο ούτε για δείγμα!

Οπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο βουλευτής της Ν.Δ. Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, «έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Τα περισσότερα διαμερίσματα στο κέντρο δεν διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση, παρά μόνο για AirBnB».

Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Λαζαρίδης των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε ξενοδοχεία που μισθώνονται από τη Βουλή μένουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Αθανάσιος Βαρδαλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσουν οι γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, προκειμένου να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

Μια πρόταση που αναμένεται να πέσει στο τραπέζι είναι να αξιοποιηθούν δύο ξενοδοχεία ιδιοκτησίας του υπουργείου Αμυνας, αφού πρώτα ανακαινιστούν. Οι περισσότεροι βουλευτές, πάντως, νοικιάζουν ήδη κάποιο διαμέρισμα λαμβάνοντας το επίδομα ενοικίου.

Ο Γιάννης Αμανατίδης μένει στα Εξάρχεια, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, όπως λέει, έχει ένα μικρό διαμέρισμα στην Καισαριανή, ο Μάρκος Μπόλαρης συγκατοικεί με τα παιδιά του, που είναι φοιτητές, ενώ... φοιτητική ζωή κάνει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, που επίσης νοικιάζει διαμέρισμα στην Καισαριανή. Στο Παγκράτι μισθώνουν σπίτια οι Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Μάρδας και Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ και ο Τάσος Κουράκης μένει σε σπίτι. Το δικό τους σπιτικό έχουν επίσης οι Γιώργος Αρβανιτίδης, Αριστείδης Φωκάς, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη και Κατερίνα Μάρκου. Ο Κώστας Καραμανλής κατοικεί μόνιμα στη Ραφήνα, ενώ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαθέτει δικό του σπίτι.

Επίδομα ενοικίου λαμβάνουν επίσης ο Κώστας Ζουράρις και ο Γιάννης Σαρίδης, όχι όμως για να μισθώσουν σπίτι στην Αθήνα, αλλά στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι μόνιμοι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα