Κόντρα στη Βουλή για την επιλογή Κουτεντάκη

Κόντρα στη Βουλή για την επιλογή Κουτεντάκη06.03.2018Πρόσωπα

Συνεργάτης του Τσίπρα ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού! Επίθεση της Ν.Δ., απάντηση από Βούτση

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, από τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι

από χθες ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής στη θέση του Παναγιώτη Λιαργκόβα, που ουκ ολίγες φορές προκάλεσε ισχυρούς πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανάδειξή του, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, έγινε έπειτα από πρόταση του προέδρου της Βουλής και με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας, δηλαδή των εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., προκαλώντας πάντως την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών», ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Ο κ. Παπαθεοδώρου υποστήριξε ότι τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που ψηφίζουν για την επιλογή δεν έλαβαν τα βιογραφικά των υπόλοιπων εννέα υποψηφίων.

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επιτέθηκε στην εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς νωρίτερα η κυρία Σπυράκη, σχολιάζοντας την τοποθέτηση Κουτεντάκη, έπεσε σε νέα γκάφα λέγοντας ότι «η Ν.Δ. όχι μόνο δεν αποδέχεται τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών». Σε υψηλούς τόνους απάντησε στην εκπρόσωπο της Ν.Δ. ο κ. Βούτσης: «Εμεινα κατάπληκτος από μια παράγραφο της ανακοίνωσης της κυρίας Σπυράκη, καθώς λέει το αδιανόητο, ότι δηλαδή όταν έρθει στην εξουσία η Ν.Δ. θα βάλει τέλος στους επιλεγέντες της σημερινής κυβέρνησης. Αυτές οι θέσεις, όμως, είναι με θητεία. Η κυβέρνηση δεν έδιωξε κανέναν από εκείνους που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας κάτι τέτοιο, ακόμα και όταν υπήρχαν διαφωνίες. Ποιον απειλεί, λοιπόν, η κυρία Σπυράκη; Θα μπορούσε να κάνει κριτική για την επιλογή μας, αλλά ως εκεί».

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι τα κριτήρια επιλογής του κ. Κουτεντάκη ήταν η εμπειρία του, ότι είναι νέος, έχει προσόντα και έχει άποψη. «Δεν είναι ουδέτερος άνθρωπος, δεν είναι απολιτίκ και αυτό μας αρέσει» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα