«Ας γυρίσουν τα παιδιά και μετά θα τα πούμε...»

«Ας γυρίσουν τα παιδιά και μετά θα τα πούμε...»06.03.2018Πρόσωπα

Τη διασφάλιση ότι οι δύο στρατιωτικοί μας θα επιστρέψουν άμεσα από την Τουρκία ζητούν από την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

«Να πάνε όλα καλά, να επιστρέψουν τα παιδιά μας και μετά θα πρέπει συζητήσουμε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν, την κλιμακούμενη επιθετικότητα των γειτόνων μας και τη δική μας στρατηγική» τόνισε ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας (φωτό), που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Πεντάγωνο και ενημερώνει τον πρόεδρο του κόμματος

Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα ο συνάδελφός του επί των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος εκτίμησε: «Η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά μια ακόμα έκφραση της βούλησης της Τουρκίας για να διατηρήσει και να ενισχύσει την ένταση στις σχέσεις της με την Ελλάδα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι αρνητική εξέλιξη για τους ίδιους τους στρατιωτικούς και όχι μόνο», ενώ η Ενωση Κεντρώων ζητεί το θέμα να τεθεί στο ΝΑΤΟ και στην Κομισιόν. Το ΚΚΕ διά του Νίκου Σοφιανού εξέφρασε συνολικότερα την ανησυχία του για τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών, χαρακτηρίζοντας «άξια προβληματισμού την παρέμβαση του Αμερικανού πρεσβευτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα