ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΚΗ

Σε εύκολο σταυρόλεξο για τη Δικαιοσύνη εξελίσσεται η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία και οι χιλιάδες σελίδες με τις σημειώσεις και τα έγγραφα που τηρούσε στο προσωπικό του αρχείο ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός έρχονται να δέσουν την κακουργηματική κατηγορία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ για τους κατηγορούμενους, που ελέγχονται

ποινικά ως συμμέτοχοι του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, ο οποίος επεξεργάζεται όλο το αποδεικτικό υλικό, που ξεπερνά τις τρεις χιλιάδες σελίδες, ετοιμάζεται να γιον επόμενο δικαστικό γύρο. Αυτός θα περιλαμβάνει την αναζήτηση εταιρειών και λογαριασμών που δεν ήταν από την αρχή γνωστά στους δικαστές, αλλά ήρθαν στο φως μέσα από το περίφημο αρχείο του βασικού κατηγορούμενου.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε ιδιαίτερη προτίμηση σε επενδύσεις τύπου Real Estate. Στο αρχείο του βρέθηκαν μεταξύ άλλων σημειώσεις για ένα ακίνητο στο Βερολίνο και ένα δεύτερο στον Πειραιά. Έτσι, το προσεχές διάστημα που θα βρεθεί ξανά ενώπιος ενωπίω με τον ανακριτή θεωρείται βέβαιο ότι θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο κρατούσε και αυτά τα στοιχεία, ενώ νωρίτερα ο κ. Μαλλής θα αναζητήσει ενδεχόμενη σχέση του κατηγορούμενου και με αυτά τα ακίνητα, ενεργοποιώντας αν χρειαστεί μηχανισμό τόσο μέσω των υποθηκοφυλακείων, όσο και με αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που τηρούσε ο πρώην υπουργός, σε ανύποπτο μάλιστα χρόνο, με τη διακίνηση χρημάτων από το 2000, σημειώνοντας ποσά και εταιρείες, ορισμένες από τις οποίες είχαν ήδη εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές και είχαν χρησιμοποιηθεί -κατά την κατηγορία- για να κατατεθούν χωρίς να αφήνουν ίχνη χρημάτων από μίζες που προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η συμπληρωματική απολογία τόσο του Α. Τσοχατζόπουλου, όσο και των συγκατηγορουμένων του που είχαν κινηθεί στη γραμμή της άρνησης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς σε αυτή τη φάση ο ανακριτής έχει στα χέρια του ως νομικό όπλο εκτός από το εισαγγελικό πόρισμα που αποτέλεσε τη βάση για την άσκηση της ποινικής δίωξης και τα στοιχεία από το ίδιο το αρχείο διά χειρός Άκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα