ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

Δεν θα τα βάψουμε και μαύρα επειδή η μόνη καινούργια ταινία της εβδομάδας είναι το «Οι Άνδρες Με Τα Μαύρα»… 

Men in Black III

Του Μπάρι Σόνενφελντ. Με τους: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζος Μπρόλιν, Έμα Τόμπσον κ.ά. Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά.

Άθελά του, πιθανόν, ο ίδιος ο Γουίλ Σμιθ συνοψίζει όλη την ταινία απευθυνόμενος στον Τζόουνς: «Η προϋπόθεση για ένα αστείο είναι να σε κάνει να γελάς». Σωστά. Και η τρίτη ταινία με τους «Άνδρες με τα Μαύρα» τα καταφέρνει, καθώς έρχεται επουλώσει πληγές από τη δεύτερη, απαράδεκτη

συνέχεια μιας πολύ καλής αρχής που ξεκίνησε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ωστόσο, όταν ένας σεναριογράφος επιστημονικής φαντασίας ξεμένει από ιδέες, το πιο εύκολο τρικ που  επιστρατεύει είναι ένα ταξίδι στο χωρόχρονο. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ.

Με την απόδρασή από  κάποιες φυλακές υψίστης ασφαλείας στο διάστημα του απαίσιου και άκρως επικίνδυνου εξωγήινου Boris the Animal, τα πάντα έρχονται άνω-κάτω. Την επόμενη ημέρα ο πράκτορας Τζέι (Γουίλ Σμιθ), ανακαλύπτει πως ο φίλος του και μέντοράς του πράκτορας Κέι (Τόμι Λι Τζόουνς) έχει πεθάνει από το 1969. Αναλαμβάνει τότε να πάει πίσω στο χρόνο και με μια βουτιά από τον ουρανοξύστη της Chrysler φτάνει στο 1969 μια ημέρα πριν πεθάνει ο νεαρός τότε Κέι (Τζος Μπρόλιν). Ο αγώνας να βρεθεί ο πράκτορας Κέι και να πειστεί πως κινδυνεύει τονώνει την αγωνία, ενώ η καταδίωξη του Boris χαρίζει τα απαραίτητα εφέ. Βάλτε μέσα και κάποια συνομωσία την ημέρα της πρώτης επίσκεψης του ανθρώπου στη σελήνη με τη πτήση του Apollo 11, και η πλοκή  κορυφώνεται.

Η καλά εκτελεσμένη και με σωστό ρυθμό αναπαράσταση της εποχής από το Σόνενφελντ είναι ικανοποιητική, ενώ εμπνευσμένη και διασκεδαστική είναι η παρουσίαση του Άντι Γουόρχολ ως μέλους των MIB που «έχει βαρεθεί πλέον να ζωγραφίζει κονσέρβες ντομάτας». Ο Γουίλ Σμιθ εξακολουθεί να υποδύεται με άνεση τον χαρακτήρα, καθώς έχει κινηματογραφικό χάρισμα και ενέργεια που μαγνητίζει. Ο Τόμι Λι Τζόουνς είναι πάντα ο σταθερά καλός ηθοποιός σε οποιοδήποτε ρόλο, αν και η συμμετοχή στου ταινία είναι μικρή ενώ, τέλος, ο Τζος Μπρόλιν εμφανίζεται ως το τέλειο υποκατάστατο του Τζόουνς, υποδυόμενος πειστικά τον ρόλο του ξινού και άκαμπτου πράκτορα Kέι.

Σε σχεδόν cameo εμφανίσεις στη ταινία συμμετέχουν ακόμα η τραγουδίστρια Nικόλ Σέρζιντζερ αλλά και η ποιοτική Έμμα Τόμπσον. Αποτέλεσμα: Οι ΜΙΒ επιστρέφουν με κέφι στις ρίζες τους, βρίσκουν κάποια από την παλιά μαγεία της πρώτης ταινίας, αλλά στην εποχή του βομβαρδισμού ταινιών με super heroes οι «Άνδρες με τα Μαύρα» μάλλον μοιάζουν λίγοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα