ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΣΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΕΩΣ 3.000 ΕΥΡΩ

Η δραματική καθίζηση των εσόδων ανάγκασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να «ξαναθυμηθεί» του ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου. Όχι αυτούς που χρωστούν υπέρογκα ποσά αρκετών εκατομμυρίων αλλά τους μικρούς οφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ

Ήδη οι εφορίες ξεκίνησαν την αποστολή σημειωμάτων στους μικροοφειλέτες οι οποίοι καλούνται να τακτοποιήσουν άμεσα τα χρέη που έχουν προς το Δημόσιο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με

κατασχέσεις μισθών, ενοικίων, ακινήτων. Σημειώνεται πάντως ότι οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση και να πληρώσουν σε δόσεις τα χρέη τους. Η προθεσμία λήγει κανονικά στις 31 Μαΐου, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει νέα παράταση μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012, εφόσον δεν υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα.

Οι οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους εφάπαξ με απαλλαγή από το 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ή σε μηνιαίες δόσεις, οι οποίες κυμαίνονται από 2 έως 24 και υπό προϋποθέσεις μπορεί να φθάσουν μέχρι και τις 60 με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις από 25% έως 90%. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.

Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής μιας δόσης της ρύθμισης έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της δόσης αυτής με 1% προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης. Με την υποβολή της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβληθεί και η πρώτη δόση.

Keywords
Τυχαία Θέματα