9η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φυλλομετρώντας ένα βιβλίο μπορείς ν’ αλλάξεις τον κόσμο. Με αυτό το σκεπτικό η 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης σηκώνει αυλαία.

Με τη συμμετοχή 200 εκδοτών -14 περισσότεροι από πέρσι-, 190 ντόπιων και 36 διεθνών συγγραφέων, περίπου 200 παράλληλες εκδηλώσεις και τη Σερβία σε πρώτο πλάνο ως τιμώμενη χώρα, ξεκινά σήμερα η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

«Τα βιβλία μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο; Μπορούν να αλλάξουν εμάς, που μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο», υποστηρίζουν οι διοργανωτές που διατηρούν σοφά όλες τις επιτυχημένες δράσεις στο πλαίσιο της έκθεσης – Παιδική Γωνιά, Γωνιά των Εφήβων, Περίπτερο Φιλαναγνωσίας- και τις εμπλουτίζουν με κύριο άξονα μια έκθεση αφιερωμένη στη συμπλήρωση ενός αιώνα από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Από τις διεθνείς αφίξεις σίγουρα ξεχωρίζουν εκείνη του Εμίρ Κουστουρίτσα, που καταφθάνει με την ευκαιρία του αφιερώματος στη σερβική λογοτεχνία, της συγγραφέα του «Νησιού» Βικτόριας Χίσπλοπ και της ομογενούς Νάταλι Μπακόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του αλλά και εκείνο στον Νίκο Καζαντζάκη ενόψει συμπλήρωσης 55 ετών από το θάνατό του, το οποίο επιμελείται το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Την τελετή εγκαινίων της Έκθεσης την Πέμπτη στις 20.00 το βράδυ θα παρουσιάσει ο Άκης Σακελλαρίου, ο οποίος συμμετείχε και στη διαφημιστική καμπάνια, σε κείμενο Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

INFO: 9η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στα περίπτερα 13 & 15 της HELEXPO, είσοδος ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα