«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Eurobank-ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της διοίκησης της Eurobank EFG έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «οργανωμένες συναντήσεις στελεχών της Eurobank, στις οποίες μεταφέρεται η άμεση απειλή στους εργαζόμενους,

ότι αν ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θα χάσουν τη δουλειά τους».

«Τους καλούν, δε, να ενημερώνουν τους πελάτες για τον κίνδυνο να χαθούν οι καταθέσεις τους από την εφαρμογή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αν τον ψηφίσουν και σχηματισθεί Κυβέρνηση της Αριστεράς», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει, πως «δεν πρόκειται για ζήτημα πολιτικής διαφοράς, πρόκειται για πρωτοφανή και ποινικά κολάσιμη ενέργεια της διοίκησης της τράπεζας ή οποία τροφοτοδεί κλίμα πανικού και καταστροφολογίας σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός των τραπεζών, με ανυπολόγιστες συνέπειες».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλεί άμεσα τους αρμόδιους υπηρεσιακούς υπουργούς και τον εισαγγελέα «να παρέμβουν, ώστε να εξασφαλισθεί η ελεύθερη βούληση των πολιτών».

«Οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψουν στους τραπεζίτες, που όλη την προηγούμενη περίοδο κερδοσκόπησαν εις βάρος τους, αξιοποιώντας τα δικά τους χρήματα, να κερδοσκοπήσουν και τώρα πολιτικά, για να διασφαλίσουν τα προνόμιά τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στον αντίποδα η Eurobank διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει, πως «οι ισχυρισμοί περί δήθεν παρεμβάσεων της Διοίκησης στις πολιτικές επιλογές των εργαζομένων και των πελατών μας δεν ευσταθούν».

«Η Eurobank EFG από την ίδρυση της έχει απαρέγκλιτα τηρήσει την αρχή της μη εμπλοκής στις πολιτικές διαδικασίες και ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς αποτελεί ύψιστο θέμα αρχής για τη διοίκηση και το προσωπικό της», επισημαίνεται, ενώ σύμφωνα με την τράπεζα, «οποιοσδήποτε ισχυρισμός για το αντίθετο, θίγει την προσωπικότητα, το ήθος και τον επαγγελματισμό του Προσωπικού του Ομίλου μας και της Διοίκησης του».

Keywords
Τυχαία Θέματα