ΚΚΕ: ΝΕΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΑΡΑ… ΝΕΟΣ ΔΙΜΕΤΩΠΟΣ

Για «κουρεμένο» εκλογικό αποτέλεσμα προετοιμάζει τους οπαδούς του το ΚΚΕ, καθώς ήδη καταγγέλλει «συστηματική επιχείρηση αποδυνάμωσης». Παράλληλα, στον Περισσό έχουν ήδη ξεκινήσει νέο διμέτωπο αγώνα, καθώς έχουν προεξοφλήσει τη «μετάλλαξη» του δικομματισμού.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όλες οι έως τώρα ανακοινώσεις του ΚΚΕ ξεκινούσαν με τη φράση «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ…». Άλλαζε απλώς η σειρά των κομμάτων, ανάλογα με το ποιο εκ των δύο ήταν στην κυβέρνηση

και ποιο στην αντιπολίτευση. Τώρα, στον Περισσό προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, αφού στη θέση του ΠΑΣΟΚ έχουν τοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας σταθεροί στην επιλογή τους για διμέτωπο αγώνα κατά των «δύο μεγάλων κομμάτων». Είναι ενδεικτική η πολιτική εκτίμηση της γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σε ομιλία της χθες προς εργαζομένους στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. «Επιχειρείται αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τη διαμόρφωση ενός νέου διπόλου, όπου στον ένα πόλο θα είναι η ΝΔ και η κεντροδεξιά και “ίσως καινούργια πρόσωπα”, ενώ ο άλλος πόλος θα είναι μια “αναστήλωση” της σοσιαλδημοκρατίας με πυρήνα ένα μέρος του ΠαΣοΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα. «Έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων, είτε με την αδιόρθωτη ΝΔ είτε με τον αφερέγγυο ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει εδώ και ημέρες και το επίσημο όργανο του ΚΚΕ, η εφημερίδα Ριζοσπάστης.

«Η δυσκολότερη μάχη»

Την ίδια στιγμή, ο Περισσός αναγνωρίζει ότι αυτή η εκλογική μάχη, της 17ης Ιουνίου, θα είναι από τις δυσκολότερες που έχει δώσει ποτέ το κόμμα. Ήδη, κορυφαία στελέχη του κόμματος καταγγέλλουν, σε δημόσιες εμφανίσεις τους ότι «το σύστημα πολεμάει το ΚΚΕ γιατί δεν κάνει δηλώσεις μετανοίας» και κάνουν λόγο για «συστηματική επιχείρηση αποδυνάμωσης του ΚΚΕ».

Επίσης, καλούν τους εργαζόμενους «να μη παγιδευτούν στο νέο δίπολο» (εννοώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ) και να εμπιστευθούν το ΚΚΕ ως «αποκούμπι».
Σε αυτή ακριβώς τη γραμμή κινήθηκε και άρθρο του κορυφαίου στελέχους του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος, αναλύοντας στον Ριζοσπάστη το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, σημείωνε: «Σε αυτές τις κρίνεται αν θα περάσει η στρατηγική του «συστήματος» , που για να πετύχει το στόχο του επιστρατεύει δυο προϋποθέσεις : ή θα υποχρεώσουν το ΚΚΕ να μαντρωθεί σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και να παραιτηθεί από την ταξική πάλη ή θα το τσακίσουν…». Παράλληλα, ο κ. Γόντικας σημειώνει ότι το κόμμα του «αντιμετωπίζει ύπουλο και άγριο πόλεμο» και καλεί τους ψηφοφόρους του Περισσού «να μην υποχωρήσουν, να μην παραδοθούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινείται και τις επόμενες ημέρες η Αλέκα Παπαρήγα, καταγγέλλοντας «πόλεμο», σε μια προφανή προσπάθεια να συσπειρωθεί ο κόσμος του ΚΚΕ και να ανακοπούν οι διαρροές ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, μετά την εκτίναξη των ποσοστών της Κουμουνδούρου στις εκλογές της 6ης Μαΐου, στον Περισσό δε θα ήθελαν με τίποτα να δουν τα ποσοστά τους να συρρικνώνονται στις 17 Ιουνίου, αν και φοβούνται πολύ αυτό το ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα