Με ποιο τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αλάτι στις δουλειές του σπιτιού

12:51 28/2/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί στη διατροφή σου καλό να είναι να περιορίσεις την κατανάλωση αλατιού, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τις δουλειές του σπιτιού. Τρόποι χρήσης του αλατιού που δεν είχες φανταστεί ποτέ σου!

Μόλις διαβάσεις αυτό το άρθρο σίγουρα θα αυξήσεις τα αποθέματα αλατιού που έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου γιατί θα αρχίσεις να το χρησιμοποιήσεις πιο συχνά με τρόπους που δεν σου είχαν περάσει απ’ το μυαλό.

Μπορείς να καθαρίσεις σχεδόν τα πάντα με λίγο αλάτι, ενώ δεν περιέχει χημικά και είναι το πιο οικονομικό καθαριστικό προϊόν!

Τρόποι χρήσης του αλατιού στις δουλειές του σπιτιούΛεκές
από κρασί

Είναι τέλειο να κάνεις πάρτυ στο σπίτι σου, όμως, τι γίνεται όταν οι καλεσμένοι σου είναι κάπως απρόσεκτοι και ρίχνουν κόκκινο κρασί πάνω στο λευκό χαλί σου; Δεν υπάρχει λόγος να θρηνείς το χαλί σου, γιατί ο λεκές θα φύγει πολύ εύκολα με λίγο αλάτι. Βάλε ένα χαρτί ή μια πετσέτα να απορροφήσει τα πολλά υγρά και στη συνέχεια άπλωσε μια γενναία ποσότητα αλατιού πάνω απ’ τον λεκέ. Άφησέ το να στεγνώσει και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

Αυγό

Σου έπεσε κάπου που δεν έπρεπε αυγό και δεν μπορείς με τίποτα να το καθαρίσεις γιατί γλιστράει ο κρόκος; Μην ανησυχείς, και σ’ αυτό το πρόβλημα η λύση είναι το αλάτι που θα κάνει το αυγό να μην είναι τόσο “κολλώδες”.

Φωτιά στο τηγάνι

Σου ευχόμαστε να μην σου συμβεί ποτέ, αλλά επειδή το έχουμε δει και στο MasterChef καλό είναι να ξέρεις πώς αντιμετωπίζεις τέτοια σκηνικά. Εάν άρπαξε φωτιά το τηγάνι ενώ μαγείρευες, ιδανικό είναι να βάλεις το καπάκι του. Αλλά εάν δεν το έχεις εύκαιρο εκείνη τη στιγμή, άρχισε να ρίχνεις αλάτι. Η φωτιά θα σβήσει σε πολύ λίγο χρόνο.

Βουλωμένη μπανιέρα

Έχεις απομακρύνει μια ποσότητα τριχών που εμπόδιζαν το νερό να φύγει αλλά και πάλι δεν κατεβαίνει κάτω το νερό με άνεση; Ετοίμασε ένα μείγμα με 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα και 1/4 αλάτι. Ρίξε το μείγμα στη μπανιέρα ή στον νιπτήρα που έχει βουλώσει και στη συνέχεια ρίξε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι. Με έναν μαγικό τρόπο θα ξεβουλώσει η μπανιέρα σου!

Μυρμήγκια

Αν θέλεις να κρατήσεις μακριά τα μυρμήγκια, δεν έχεις παρά να βάλεις μερικές γραμμές αλάτι σε στρατηγικά σημεία. Θα δεις ότι δεν θα πλησιάσουν!

Και μερικές ακόμα άγνωστες χρήσεις του αλατιού εδώ.

Δες ακόμα:

Tricks για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού πιο εύκολες και διασκεδαστικές!

Photo: Freepik

Το άρθρο Με ποιο τρόπο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αλάτι στις δουλειές του σπιτιού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα