Bloomberg: Ετοιμάζεται να ανοίξει τα σύνορα για μετανάστες ο Ερντογάν

Και ενώ η κατάσταση σε παγκόσμια κλίμακα μυρίζει μπαρούτι λόγω κορωνοϊού ο Σουλτάνος κάνει ένα έμμεσο σχόλιο που δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε ότι η τουρκική πολιτική σε ότι αφορά τους Σύριους πρόσφυγες παραμένει μεν απαράλλακτη, αλλά είναι όλο και πιο δύσκολο να συγκρατηθούν.

Οι δηλώσεις αυτές του Celik, που δυναμιτίζουν την Ευρώπη, ήρθαν μετά από μια αεροπορική επίθεση στη Συρία που άφησε τουλάχιστον 29 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς

και τραυμάτισε πολλούς άλλους.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην επαρχία του Idlib, κατευθύνονται προς τα τουρκικά σύνορα για να ξεφύγουν από στρατιωτική επίθεση από τις δυνάμεις του Συριακού Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, οι οποίοι έχουν βοηθηθεί από τη ρωσική αεροπορία. Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονταν σε διάφορα φυλάκια στο Idlib με βάση τη συμφωνία του 2017 με τη Ρωσία και το Ιράν για να παρακολουθούν τη γκρίζα ζώνη.

Και μόνο η δήλωση του Τσελίκ προκάλεσε φόβο στις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς δυναμικά η Τουρκία θα μπορούσε σε μία κρίσιμη στιγμή να στείλει κύματα προσφύγων στις χώρες υποδοχής.

Bloomberg- Erdogan’s Party Says It’s Getting Difficult to ‘Hold’ RefugeesΑπόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

Keywords
Τυχαία Θέματα