Αυτά είναι τα μέτρα στα ΜΜΜ για τον κοροναϊό

20:17 27/2/2020 - Πηγή: iPop

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, δύο στη Θεσσαλονίκη κι ένα στην Αθήνα. Ποια είναι τα μέτρα στα ΜΜΜ για τον κοροναϊό.

Τα μέτρα στα ΜΜΜ για τον κοροναϊό τόσο για

τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό, αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών προχωρά στη λήψη μέτρων πρόληψης.

Ποια είναι τα μέτρα στα ΜΜΜ για τον κοροναϊό

Αρχικά, σε ένα πρώτο στάδιο όλες οι οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα προβάλλουν και θα επαναλαμβάνουν διαρκώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού.

Δείτε τους κανόνες υγιεινής που πρέπει όλοι να ακολουθούμε.

Παράλληλα, αποφασίστηκε σε ημερήσια βάση η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -όπως ανακοινώθηκε- ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία  και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι εκδηλώσεις

Να σημειώσουμε πως όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού στη χώρα.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η ακύρωση όλων των καρναβαλιών γίνεται για προληπτικούς λόγους και έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα:

Κοροναϊός: Τρία κρούσματα στην Ελλάδα | Ακυρώνονται τα καρναβάλια σε όλη τη χώρα

Το άρθρο Αυτά είναι τα μέτρα στα ΜΜΜ για τον κοροναϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα