Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα | Ποια σχολεία είναι κλειστά;

10:48 28/2/2020 - Πηγή: iPop

Κι ενώ η Ελλάδα | Ποια“θωρακίζεται” και λαμβάνει έκτακτα μέτρα μετά τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού, έγινε γνωστό πως επιβεβαιώθηκε και τέταρτος ασθενής. Μια γυναίκα 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία, είναι το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, η γυναίκα εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.

Πρόκειται για το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση ασθενή στην Αθήνα, μετά τη 40χρονη που εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς.

Θυμίζουμε ότι τα παιδιά της 40χρονης γυναίκας που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, φοιτούν στο Κολλέγιο Αθηνών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, κλειστά θα παραμείνουν το Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού, καθώς και το Νηπιαγωγείο “Ι.Μ. Καρράς”.

Δείτε τους κανόνες υγιεινής που πρέπει όλοι να ακολουθούμε.

Παράλληλα, κλειστό, επίσης για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει για 14 ημέρες το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, 28/2, τα παρακάτω σχολεία:

4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου11ο Λύκειο Περιστερίου1ο Πειραματικό λύκειο Αθηνών1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας1ο ΓΕΛ Γλυφάδας19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου5ο Δημοτικό Περιστερίου

Όλες οι σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 με απόφαση του δημάρχου της πόλης, λόγω κοροναϊού. Στα σχολεία όλου του Δήμου θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Θυμίζουμε, πως σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη της 40χρονης είναι μαζί με συμμαθητές της από το Κολλέγιο Αθηνών σε εκδρομή στο Λονδίνο. Είχε ταξιδέψει με τη μητέρα του στο Μιλάνο, και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, έφυγε για Λονδίνο. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις στη Βρετανική πρωτεύουσα και θα κριθεί αν θα επιστρέψει ή όχι στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα μέτρα στα ΜΜΜ για τον κοροναϊό

Photo: Pixabay

Το άρθρο Τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα | Ποια σχολεία είναι κλειστά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα