Με εξωδικαστικό συμβιβασμό και μερικά εκατομμύρια λίρες, η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να «σβήσει» το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Πρίγκιπας Andrew

14:40 16/2/2022 - Πηγή: iPop

Η βασιλική οικογένεια δέχεται πιέσεις να αποκαλύψει ποιος πληρώνει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του πρίγκιπα Andrew. Τελικά το παλάτι θα χρηματοδοτήσει την υπόθεση του πρίγκιπα; Όλοι παρακολουθούν τις ραγδαίες εξελίξεις με ενδιαφέρον.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ τόνισε ότι υπερασπιζόταν τον εαυτό του «ως ιδιώτης», αφού η Virginia Giuffre τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν έφηβη. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την πηγή της χρηματοδότησής του, με την Daily Telegraph να υποστηρίζει ότι πρόκειται να λάβει βοήθεια από τη βασίλισσα.

Χρηματοδοτεί η βασίλισσα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Πρίγκιπα Andrew;

Δεν έχει αποκαλυφθεί δημόσια πόσα πληρώνει ο Δούκας της Υόρκης στην κυρία Giuffre, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα, η συμφωνία αξίζει έως και 12 εκατομμύρια λίρες.

Ο Andrew απέφυγε μια δίκη στη Νέα Υόρκη, κλείνοντας μια συμφωνία με την κα Giuffre.

Ο Δούκας λαμβάνει τη σύνταξη του Βασιλικού Ναυτικού και η βασίλισσα πιστεύεται επίσης ότι χρηματοδοτεί τον γιο της από το εισόδημά της από το Δουκάτο του Λάνκαστερ, ύψους 21,7 εκατομμυρίων λιρών ετησίως. Σύμφωνα με την The Telegraph, χρειάστηκαν 10 ημέρες για να διαπραγματευτεί τη διευθέτηση και υπογράφηκε το Σαββατοκύριακο. 

Ο δικηγόρος των μέσων ενημέρωσης Mark Stephens υπέθεσε ότι το συνολικό κόστος των δικηγορικών εξόδων, του διακανονισμού και της φιλανθρωπικής δωρεάς θα μπορούσε να είναι περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο David McClure, συγγραφέας του «Royal Privilege: The Queen’s True Worth» είπε ότι οι αναφορές για τον διακανονισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων εγείρουν το ερώτημα «από που βρήκε τα χρήματα;»

Υπήρχαν αναφορές ότι ο Andrew προσπαθούσε να πουλήσει ένα σαλέ στο ελβετικό θέρετρο Verbier το οποίο αγόρασε για 13 εκατομμύρια £ το 2014 με την πρώην σύζυγό του, Sarah, Δούκισσα της Υόρκης.

Ο κ. McClure πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι έπρεπε να πουλήσει, δείχνει ότι είχε κάποια χρήματα, αλλά δεν έχει και τόσα πολλά. Αν με ρωτάτε από πού προέρχονται τα χρήματα; Νομίζω ότι είναι πιο πιθανό από τη Βασίλισσα».

Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ο Graham Smith από την αντιμοναρχική ομάδα Republic είπε ότι οι φορολογούμενοι «αξίζουν να γνωρίζουν από πού προέρχονται τα χρήματα για τη διευθέτηση, η οποία πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι σε εκατομμύρια, αν όχι σε δεκάδες εκατομμύρια».

Είπε: «Τόσο πολλά δημόσια χρήματα καταλήγουν στις βασιλικές τσέπες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Πληρώνει τελικά το βρετανικό κοινό για τον Andrew για να αποφύγει την εμφάνιση στο δικαστήριο; Αυτό το σκάνδαλο έχει προκαλέσει σημαντική ζημιά στη μοναρχία και αυτά τα ερωτήματα πληθαίνουν διαρκώς».

Ενώ αποκαλύφθηκε ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία στα δικαστικά έγγραφα, ο συγκεκριμένος αριθμός δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ο Andrew «προτίθεται να κάνει μια σημαντική δωρεά στη φιλανθρωπική οργάνωση της κυρίας Giuffre για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων».

Ενώ ο πρίγκιπαςAndrew έχει συμφωνήσει σε μια διευθέτηση, δεν έχει αποδεχθεί καμία ενοχή και συνεχίζει να αρνείται σθεναρά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται εναντίον του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Με εξωδικαστικό συμβιβασμό και μερικά εκατομμύρια λίρες, η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να «σβήσει» το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Πρίγκιπας Andrew εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα