«Η διακήρυξη των Αθηνών δεν εξυπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα»-Γιώργος Πουκαμισάς πρέσβυς ε.τ

Ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Πουκαμισάς εξηγεί την υποτονική παρουσία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια, μια περιοχή όπου με βάση τη λογική θα έπρεπε να πρωταγωνιστούμε. Τι κάνουμε λάθος και γατί; Ποιες προϋποθέσεις που υπήρχαν για να ηγηθούμε δεν τις εκμεταλλευθήκαμε; Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ελληνική διπλωματική «υποχώρηση» από τα Βαλκάνια…Η Ελλάδα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις σχέσεις με τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σεβία, επισημαίνει ο κ.Πουκαισάς.Προς τι η «διανοητική
οκνηρία» μας και στην διπλωματία; Μας αρκεί να περιμένουμε τις έτοιμες λύσεις «απ΄ έξω»; Δεν υπάρχει τέτοια «πολυτέλεια» για μια χώρα όπως η Ελλάδα, λέει ο κ.Πουκαμισάς.Ποια είναι η εκτίμηση του για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίζεται το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας πριν και μετά από τη συμφωνία των Πρεσπών; Τι λέει για το ενδεχόμενο καταγγελίας της συμφωνίας των Πρεσπών; «Το προτιμότερο είναι να την εκμεταλλευτούμε», υποστηρίζει.Για τα ελληνοτουρκικά ο κ.Πουκαμισάς είναι ξεκάθαρος: υποστηρίζει ότι η Διακήρυξη των Αθηνών δεν εξυπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα… Διευκολύναμε την Τουρκία…Η χώρα πρέπει να ανασυνταχθεί και δεν αναφέρομαι πρωτίστως στην οικονομία. Πρέπει να ανασυνταχθεί το ηθικό του κόσμου…Ίσως χρειάζεται να ξαναδιαβάσουμε και το Σύνταγμα, το οποίο στηρίζει απόλυτα το ελληνικό δημοκρατικό φρόνημα και τον πατριωτισμό. Αυτά τα δύο πάνε μαζί», λέει ο κ.Πουκαμισάς.

Επισημαίνει ότι η σχέση Ελλάδας-Κύπρου δεν είναι όσο συμπαγής θα έπρεπε και τονίζει ότι το διεθνές δίκαιο «δεν είναι αγιαστούρα, πρέπει να το επιβάλλεις»… Ρωτά αν πράγματ «χτίζουμε»  τη στρατιωτική μας ισχύ και επικαλείται για το ερώτημα του όσα ΔΕΝ γίνονται στο Πολεμικό Ναυτικό.

*Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.https://youtu.be/0VXt1ys9jFk

The post «Η διακήρυξη των Αθηνών δεν εξυπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα»-Γιώργος Πουκαμισάς πρέσβυς ε.τ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αθηνών, -Γιώργος Πουκαμισάς,athinon, -giorgos poukamisas