Μπορείς να ελέγξεις το μυαλό σου και να σωπάσεις την αρνητική φωνή μέσα σου;

20:41 15/2/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να σταματήσω την αρνητική φωνή του μυαλού μου; Φαντάσου τώρα ότι ξυπνάς αυτήν την μέρα στη ζωή σου που η μικρή φωνούλα που υπάρχει μέσα σου όλα αυτά τα χρόνια που ζεις έχει σωπάσει επιτέλους! Τι υπέροχη μέρα, αλήθεια. Τι θα έκανες αν δεν υπήρχε ένας εσωτερικός τόσο αυστηρός κριτής στη ζωή σου; Αυτά που λέμε σε εμάς όταν δεν ακούει κανένας άλλος είναι ικανά να σταματήσουν την όποια μας διάθεση για εξέλιξη και για πρόοδο. Ο φόβος του να μην κάνω λάθος! Πόσο δύσκολο να ζήσεις έχοντας κάνει λάθη; Ποιος είναι όμως αυτός που δεν κάνει λάθη και τελικά μήπως τα λάθη είναι αυτά που μας πάνε στο παρακάτω;

Εγώ τουλάχιστον δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν πετυχημένο άνθρωπο που δεν έκανε λάθη στην πορεία του.

PexelsΠώς να σταματήσω την αρνητική φωνή του μυαλού μου

Βάζεις ταμπέλες στο παιδί; Γιατί πρέπει να το σταματήσεις και όλα αυτά που θα χάσεις αν το συνεχίσεις

Δεν το έχουν όλοι οι άνθρωποι αυτό το θέμα. Ίσως κάποτε εκεί πίσω στα ευαίσθητα παιδικά τους χρόνια, κάποιος τους παραφόρτωσε με ταμπέλες που πια τις φοράνε σαν στέμμα πάνω από το κεφάλι τους. Ίσως κάθε φορά που προσπαθούν να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους, ξυπνά η εσωτερική φωνή, η φωνή των σημαντικών άλλων και τους σαμποτάρει το δρόμο.

Τίνος την έγκριση ζητάς; Ήταν οι γονείς, κάποιος δάσκαλος, κάποιος σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σου που σε καθόρισε τότε πίσω στην παιδική σου ηλικία; Σου έχω πολύ καλά νέα! Δεν είσαι πια παιδί! Το σκοτεινό παιδί που ζει ακόμα μέσα σου είναι ώρα να δώσει την σκυτάλη στον ενήλικο εαυτό σου που μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις και μπορεί να κάνει λάθος! Και κάθε φορά που θα κάνεις λάθος κάτι θα μάθεις και θα πηγαίνεις ένα βήμα πιο κοντά στον προορισμό σου.

Πότε επιτέλους το σκοτεινό παιδί που κρύβεις μέσα σου θα δώσει τη σκυτάλη στον ενήλικο εαυτό σου;

Χρειάζεται να έχεις υπομονή και να περιμένεις να πάρεις πίσω όλα αυτά που έχεις δυνατότητα να πάρεις πίσω. Δεν έρχεται η επιτυχία σε ένα βράδυ, ούτε κανείς άλλαξε συνήθειες χρόνων χωρίς πόνο.

Πώς θα το κάνεις;

Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει είδηση ότι αυτό το καταπληκτικό εργαλείο που έχεις, το μυαλό σου, μπορεί να σε πάει σε άλλα μονοπάτια που δεν τα έχεις καν φανταστεί, αν κάποτε σωπάσεις αυτήν την εσωτερική φωνή. «manifestation» και «οραματισμός » είναι δύο εγγυημένα εργαλεία επιτυχίας που χρησιμοποιούν οι πετυχημένοι άνθρωποι και φέρνουν κοντά τους όσα επιθυμούν και όχι όσα δεν επιθυμούν.

Δεν υπάρχει καμία παγίδα σε αυτό και μπορεί το μυαλό να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο αλλά η αλήθεια είναι ότι στην πραγματικότητα χάβει ότι του σερβίρεις. Γι’αυτό μπορεί συχνά να ακούς ανθρώπους να μιλάνε για τη θετική σκέψη και εσύ να βγάζεις σπυριά με αυτήν την κουβέντα ονομάζοντάς την, τοξική θετικότητα αλλά οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μυαλό μας δεν μπορεί να ξεχωρίσει το αληθινό από το φανταστικό, αυτά είναι αποτελέσματα από scans εγκεφάλων.

Οπότε όσο πιο συχνά αφήνεις στην αρνητική φωνή του μυαλού σου να μιλάει, τόσο το μυαλό σου για να σε διευκολύνει σου δίνει περισσότερο από αυτό στη ζωή σου. Γι’αυτό λέμε ότι στη φάση του manifestation να μην ζητάς αυτό που δεν θες (το αρνητικό δηλαδή) αλλά αυτό που θες. Δηλαδή σε ένα απλό παράδειγμα αν πεις θα βρω αμέσως θέση για το αυτοκίνητο και το πιστέψεις, πραγματικά θα βρεις γρήγορα και είναι κάτι που μου έχει συμβεί άπειρες φορές. Αντίθετα αν έχεις την αρνητική διάθεση και λες δεν υπάρχει περίπτωση να βρω θέση, είναι ώρα αιχμής και άλλα σχετικά, θα κάνεις άπειρους γύρους εγγυημένα.

Ποιος τα κρατά αυτά τα κλειδιά τελικά;

Δεν είσαι πια 10 ετών που πίστευες ότι σου έλεγαν οι σημαντικοί άλλοι. Τα κλειδιά της προσωπικής σου ευτυχίας τα κρατάς μόνο εσύ και κανείς άλλος. Και αν η φωνή που κατοικεί μέσα στο μυαλό σου δε σε αφήνει ακόμα να κάνεις βήμα, ίσως ήρθε να την αντικαταστήσεις με αυτή που πιστεύει σε εσένα, που είναι δυνατή, που δε φοβάται και προσπαθεί συνεχώς. Μόνο εσύ μπορείς να την κάνεις να σωπάσει και να πάρεις το 100% των δυνατοτήτων σου πίσω!

Ένα πολύ εύκολο τιπ που μπορείς να κάνεις κάθε φορά που έρχεται είναι αυτό: Να λες ή να γράφεις το αντίθετο, πχ αν η εσωτερική σου φωνή σου λέει ότι είσαι τεμπέλης, ή ότι δεν μπορείς, γράψε σε ένα χαρτί «Κάθε μέρα κάνω το καλύτερο που μπορώ, μπορώ να κάνω ότι βάλει το μυαλό μου και όταν χρειάζεται να ξεκουραστώ ή να κάτσω και να κοιτάω το ταβάνι μπορώ να το κάνω χωρίς να θεωρούμαι τεμπέλης»

Γράφουμε κάτω σκέψεις και ενεργοποιούμε έτσι και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Η επιτυχία είναι στα χέρια σου σε όλους τους τομείς της ζωής σου, σταμάτα να ακούς την εσωτερική σου φωνή και πάρε πίσω ό,τι σου ανήκει!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μπορείς να ελέγξεις το μυαλό σου και να σωπάσεις την αρνητική φωνή μέσα σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα