Η οικογένεια της Halyna Hutchins έκανε αγωγή σε βάρος του Alec Baldwin

11:44 16/2/2022 - Πηγή: iPop

Αγωγή σε βάρος του Alec Baldwin και άλλων κατέθεσε η οικογένεια της Halyna Hutchins, η οποία έχασε τη ζωή της στα γυρίσματα του Rust.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά απ’ τα ξένα media, στην αγωγή η οικογένεια της κοπέλας κατηγορεί τους ιθύνοντες ότι αγνόησαν διάφορες συνήθειες πρακτικές της βιομηχανίας του κινηματογράφου, που έχουν ως στόχο να υπάρχει ασφάλεια στα γυρίσματα ταινιών, όπως ανέφερε ο δικηγόρος Brian Panish κατά τη διάρκεια

συνέντευξης Τύπου.

Η αγωγή κατατέθηκε εκ μέρους του συζύγου της κινηματογραφίστριας και του 9χρονου γιου τους.

«Η αγωγή κατονομάζει τον Alec Baldwin και άλλους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στο set και των οποίων η απερίσκεπτη συμπεριφορά και η μείωση του κόστους οδήγησε στον παράλογο και τραγικό θάνατο της Halyna Hutchins», δήλωσε ο δικηγόρος.

Θυμίζουμε ότι η γυναίκα σκοτώθηκε και ο σκηνοθέτης τραυματίστηκε σοβαρά όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο που κρατούσε ο Baldwin, κατά τη διάρκειας της πρόβας. Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι το όπλο περιείχε πραγματικές σφαίρες.

Τώρα, οι αρχές του Νέου Μεξικού συνεχίζουν την έρευνα για την υπόθεση, προσπαθώντας να εξακριβώσουν πώς βρέθηκαν πραγματικές σφαίρες στο σετ της ταινίας. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ακόμη. 

«Ο όποιος ισχυρισμός ότι ο Alec ήταν απερίσκεπτος είναι απόλυτα ψευδής», δήλωσε ο δικηγόρος του ηθοποιού και άλλων παραγωγών του «Rust».

Το πρωτόκολλο έχει δουλέψει σε χιλιάδες ταινίες, με εκατομμύρια εκπυρσοκροτήσεις και δεν έχει υπάρξει ποτέ περιστατικό σε γυρίσματα όπου μία αληθινή σφαίρα έβλαψε κάποιον. Οι ηθοποιοί θα πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε οπλουργούς και σε επαγγελματίες του τμήματος σκηνικών αντικειμένων, αντί να αποφασίζουν μόνοι τους πότε ένα όπλο είναι ασφαλές για χρήση

O Brian Panish σημείωσε ότι ο ηθοποιός φέρει σημαντικό μέρος της ευθύνης επειδή πυροβόλησε με το όπλο που σκοτώθηκε η κινηματογραφίστρια ενώ είπε ότι δεν πιστεύει πως ήταν ελαττωματικό το όπλο.

Το όπλο δεν μπορεί να πυροβολήσει αν δεν “συμμετέχει” η σκανδάλη και δεν είναι πίσω ο “κόκορας”. Οπότε, είχε το όπλο. Λέει ότι τράβηξε τον “κόκορα”. Το όπλο πυροβόλησε και εκείνη σκοτώθηκε

Ο ηθοποιός, πάντως, έχει δηλώσει ότι τράβηξε τον «κόκορα» αλλά δεν πάτησε τη σκανδάλη. Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός είχε την ευθύνη να κρατήσει το δάχτυλό του μακριά από τη σκανδάλη και να μη χειριστεί τον «κόκορα» κατά τη διάρκεια μιας πρόβας. 

Ο Panish υποστήριξε ότι ο Baldwin θα έπρεπε να έχει ελέγξει το όπλο, για να σιγουρευτεί ότι δεν περιείχε πραγματικές σφαίρες και ότι δεν θα έπρεπε να το στρέψει απευθείας σε κάποιον. 

Η αγωγή, που διεκδικεί αδιευκρίνιστη αποζημίωση, κατονομάζει περίπου 20 εναγομένους πέρα από τον Baldwin.

Alec Baldwin: «Αν ένιωθα ότι είμαι υπεύθυνος, μπορεί να είχα αυτοκτονήσει»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η οικογένεια της Halyna Hutchins έκανε αγωγή σε βάρος του Alec Baldwin εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα