ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

10:15 1/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στον Ντίνο Χριστιανόπουλο απένειμε η επιτροπή των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για το 2011.

Τα βραβεία Κρατικής Λογοτεχνείας απονεμήθηκαν χθες, σε ειδική τελετή στο Μουσείο Μπενάκη.

Το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα απονεμήθηκε εξ ημισείας, στον Μιχάλη Γεννάρη για το βιβλίο του «Πρίγκιπες και δολοφόνοι» και στον Θοδωρή Ρακόπουλο για το βιβλίο του «Φαγιούμ».

Με το Βραβείο Απόδοσης Έργου της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στα Νέα Ελληνικά τιμήθηκε ο Δημήτρης Μαρωνίτης για τη

μετάφραση στο «Ιλιάς του Ομήρου».

Το Βραβείο Μυθιστορήματος απέσπασε ο Θωμάς Κοροβίνης για το «Γύρο του Θανάτου», το Βραβείο Διηγήματος- Νουβέλας ο Χρήστος Οικονόμου για το «Κάτι θα γίνει, θα δεις», το Βραβείο Ποίησης ο Γιώργος Μαρκόπουλος για τον «Κρυφό Κυνηγό».

Το Βραβείο Δοκιμίου Κριτικής απονεμήθηκε εξ ημισείας στη Γεωργία Γκότση για το βιβλίο της «Η Διεθνοποίησις της φαντασίας» και στη Βενετία Αποστολίδου για το «Τραύμα και Μνήμη».

Το Βραβείο Μαρτυρίας- Βιογραφίας- Χρονικού- Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας απέσπασε ο Γιώργος Θεοχάρης για το «Δίστομο- 10 Ιουνίου 1944. Το ολοκαύτωμα». Ο Άρης Μπερλής διακρίθηκε για την Απόδοση έργου Ξένης Λογοτεχνίας σε Ελληνική Γλώσσα για το συγγραφικό έργο «Βενετία της Τζαν Μόρις».

Το Βραβείο Απόδοσης Έργου Ελληνικής Λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα απέσπασαν εξ ημισείας οι Πίτερ Τζέφρις και Κάρμεν Βιλέλα για μετάφραση του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Εμμανουήλ Ροΐδη, αντίστοιχα.

Τέλος, το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απέσπασε ο Χρήστος Μπουλώτης, το Βραβείο Εφηβικού- Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου η Μαρία Παπαγιάννη, το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Μυρτώ Δεληβοριά, και το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά η Άλκηστη Χαλίκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα