Θρίλερ με τις ιερόδουλες με AIDS

Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κατά την τρίτη ημέρα των εντατικών ελέγχων του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) από τα ειδικά κλιμάκια, καθώς άλλες έντεκα ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV. Οι δέκα είναι Ελληνίδες.  Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ περισσότερες από 100 ιερόδουλες, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ

έχει δεχθεί περισσότερα από 1000 τηλεφωνήματα, κυρίως από άνδρες νεαρής ηλικίας.

Ο κ. Λιάπης σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους από τις προβληματικές περιοχές της Αθήνας, αλλά οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα εξεταστεί «και το τελευταίο εκδιδόμενο άτομο».

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από τις πιο προβληματικές περιοχές της Αθήνας, εκεί όπου οι γυναίκες είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα εξεταστεί «και το τελευταίο εκδιδόμενο άτομο». Ιι περισσότερες εκδιδόμενες δέχονται τους ελέγχους, κυρίως γιατί είναι παράνομες και δεν έχουν πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες.

Η ιχνηλάτηση του ενδεχόμενου τρόπου μετάδοσης του ιού HIV από τις οροθετικές  ιερόδουλες μέσω της αναζήτησης των ανδρών που συνευρέθηκαν μαζί τους είναι πολύ δύσκολη έως απίθανη, δεδομένου ότι οι εκδιδόμενες δεν είχαν συγκεκριμένο χώρο εργασίας («πιάτσα»).

Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέα με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε η Ρωσίδα ιερόδουλη, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό του AIDS κατά την διάρκεια υγειονομικών ελέγχων.

Το αιματολογικό τεστ για τον HIV προσφέρεται δωρεάν στις Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων των κρατικών νοσοκομείων, καθώς και στις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, Ομόνοιας, Βάθη.

Περισσότερες πληροφορίες προσφέρουν οι τηλεφωνικές γραμμές του ΚΕΕΛΠΝΟ:

- Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS : 210-72.22.222

- Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210-5212054

- Τηλεφωνικές γραμμές: 210 7222222, 210 5212054, 210 5222339

- ΚΕΕΛΝΠΟ Θεσσαλονίκης: 2310- 243363/229139

Keywords
Τυχαία Θέματα