ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

09:20 1/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Έντονες είναι οι διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς και οι βασικοί «πρωταγωνιστές» έχουν ήδη βγάλει τα μαχαίρια, στο παρά 5’ της κάλπης. Την ίδια στιγμή, Αλέκα Παπαρήγα, Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης αναπροσαρμόζουν τη στρατηγική τους για να κερδίσουν όσο περισσότερους ψηφοφόρους γίνεται.

Τα μηνύματα από τις –μη δημοσιοποιήσιμες- δημοσκοπήσεις

εξακολουθούν να είναι ενθαρρυντικά για τον Περισσό, την Κουμουνδούρου και την Αγίου Κωνσταντίνου. Παράλληλα, η συζήτηση για «κυβέρνηση της Αριστεράς» έχει μπει για τα καλά στην προεκλογική ατζέντα και είναι ίσως η μόνη εκλογική αναμέτρηση στην οποία μία τέτοια έννοια δεν φαντάζει ως ανέκδοτο.

Επιμένει ο Τσίπρας

Κατόπιν αυτού, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να επιμένει στην προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης της Αριστεράς και θα εμμένει να καλεί σε συνεργασία τα υπόλοιπα κόμματα του χώρου. Μάλιστα, ήδη από χθες, μιλώντας στα Γιάννενα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και ένα ακόμη δίλημμα, επιχειρώντας να πιέσει παραπάνω το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και τους αμφιταλαντευόμενους αριστερούς ψηφοφόρους. «Ή κυβέρνηση της Αριστεράς ή Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας την απορία του για τη στάση που τηρούν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Φώτης Κουβέλης. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι τέτοιο που «θα αναγκάσει την ηγεσία του ΚΚΕ να βγάλει τα παραμορφωτικά γυαλιά του απομονωτισμού και θα υπενθυμίσει στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ότι η εκλογική της βάση θέλει καταγγελία του Μνημονίου και όχι παιχνίδια με το υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ».

Μουρμούρα

Την ίδια ώρα, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανεβάζει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για καιροσκοπισμό. «Δεν μπορούν να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ», επέμεινε και στη χθεσινή ομιλία της η κ. Παπαρήγα, αρνούμενη κάθε συζήτηση για συμμετοχή του Περισσού σε ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, όπως και η προαναγγελία της κ. Παπαρήγα πως θα επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν το ΚΚΕ αναδειχθεί σε τρίτο κόμμα, έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν κραδασμούς στο κομμουνιστικό κόμμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του matrix24.gr, ήδη από προχθές καταγράφηκε έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ, οι οποίοι διαφώνησαν έντονα με την γραμμή του «απομονωτισμού» και ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το ΚΚΕ και τις τάξεις του ΠΑΜΕ.

Εξάλλου, αν ο Περισσός χάσει την πρωτοκαθεδρία στην Αριστερά, δεν είναι λίγα τα στελέχη που προβλέπουν ότι το ΚΚΕ θα περάσει σοβαρές εσωτερικές αναταράξεις, που μπορεί να πυροδοτήσουν ακόμη και αλλαγή γραμματέα.

Μπρος-πίσω

Εν τω μεταξύ, την πόρτα των μετεκλογικών συνεργασιών… ανοιγοκλείνει ο Φώτης Κουβέλης. Έως την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του απέκλειε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το βράδυ της ίδιας ημέρας, μιλώντας στη Λάρισα, άφησε ανοιχτό

Keywords
Τυχαία Θέματα