ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

09:30 1/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Στο αντίστροφο δρομολόγιο από αυτό που τους οδήγησε στις φυλακές του Κορυδαλλού θα παλέψουν να επιβιβαστούν ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος και οι γυναίκες της ζωής του, η σύζυγος και η κόρη του.

Ο κύκλος της «επιχείρησης αποφυλάκισης», άνοιξε με την αίτηση που έχει καταθέσει ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Μέσα στην εβδομάδα σειρά παίνρουν η Βίκυ Στανμάτη, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει απεργία πείνας θεωρώντας άδικη την προφυλάκισή της και προιόν πολιτικής δίωξης. βασικό επιχείρημα για να επιτύχει την αποφυλάκιση ή έστω την αντικατάσταση της κράτησής της με περιοριστικούς όρους είνια το ανήλικο παιδί της , το οποίο μετά την δική της προφυλάκισης και του πατέρα του έχει μείνει να μεγαλώνει μακρυά από τους γονείς της σε μία ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία.

Την ίδια τακτική φαίνεται διατεθειμένη να ακολουθήσει και η κόρη του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία υπερασπίζεται την αθωότητά της, προτάσει τις κακές σχέσεις με τη Βίκυ Σταμάτη και επικαλείται την ανάγκη που έχουν από τη μητέρα τους τα δικά της – τρία- ανήλικα παιδιά, που μόνη της μεγαλώνει.

Για όλα αυτά βέβαια, κατά περίπτωση θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες οι δικαστές στην Ευελπίδων ,που όπως όλα δείχνουν κρατούν τα κλειδιά της ελευθερίας για την οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Και όλα αυτά, ενώ ήδη ο πρώην υπουργός έχει αρχίσει να ανοίγει κρυφά χαρτιά δηλώνοντας έτοιμος για αποκαλύψεις μια και όπως λέει, «σαράντα χρόνια στην πολιτική ζωή τα ξέρω όλα».

Από την πλευρά του ο ανακριτής μελετά το υλικό της δικογραφίας, συντάσσεις νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής και μελετά το ενδεχόμενο δέσμευσης και άλλων περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάκριση βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι όλοι ή οι περισσότεροι κατηγορούμενοι θα ξαναπεράσουν από το γραφείο του κ. Μαλλή να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες υπό το φως και των νέων δεοδμένων που προκύπτουν όσο προχωρά η εδικαστική διερεύνηση της κατά κοινή ομολογία δαιδαλώδυς υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα